2021.04.18, Vasárnap
Tizenöt ponton gyűjthető a használt sütőolaj Pakson
Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Tizenöt ponton gyűjthető a használt sütőolaj Pakson

paks.hu

2021.04.05. 10:00

A város tíz pontján és a településrészeken is kihelyezett használt sütőolaj- és sütőzsiradék-gyűjtő konténert az önkormányzat a Biotrans Kft. közreműködésével. A cég minden kilogramm leadott olaj után 25 forinttal támogatja az ÖKO Munkacsoport Alapítványt.

Hirdetés

Újabb lépést tett Paks városa a környezettudatosság felé. Az önkormányzat és a Biotrans Kft. együttműködésében a város több pontján használt sütőolaj- és sütőzsiradék-gyűjtőket helyeztek ki a napokban – olvasható a város honlapján.

A használt sütőzsiradékot gyűjtő konténerek mindegyike 240 literes. Az összegyűjtött olajat biodízel alapanyagként hasznosítja újra a Biotransz Kft., amely minden kilogramm összegyűjtött zsiradék után 25 forintot ad az önkormányzat által megnevezett civil szervezetnek, az ÖKO Munkacsoport Alapítványnak.

Az alábbi helyeken helyeztek ki gyűjtőkonténereket: Kölesdi út, Árnyas utca, Barátság útja, Újtemplom utca, Tavasz utca, Pál utca, Virág utca, Petőfi utca, Táncsics Mihály utca, Villany utca, valamint a külső városrészeken: Dunakömlőd, Gyapa, Cseresznyés, Biritó, Csámpa.

További információ a város honlapján olvasható.

Helyi hírekPaksújrahasznosítás