2021.04.18, Vasárnap
Szekszárdon csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben
illusztráció - pixabay

Szekszárdon csökkent a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

szekszard.hu

2021.04.02. 10:00

A 12. heti eredmények alapján a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja stagnál.

Hirdetés

A négy hete emelkedő értékű víruskoncentrációt mutató adatok után, az e heti mérések szerint csökkent a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége – olvasható a szekszárdi városi portálon.

A 12. heti eredmények alapján a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja stagnál. A városok közül Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen, valamint az öt vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta​) közös mintája esetében volt mérhető koncentráció növekedés, míg csökkenés Miskolc és Szekszárd esetében volt tapasztalható.

A városok közül Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen, valamint az öt vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta​) közös mintája esetében volt mérhető koncentráció növekedés, míg csökkenés Miskolc és Szekszárd esetében volt tapasztalható.

Összesen 13 város szennyvízmintájában emelkedett kategóriában, 9 város mintájában pedig a mérsékelt kategóriában van a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Bővebb információ a város oldalán olvasható.

 

Helyi hírekSzekszárdkoronavírus