2024.03.19, Kedd
Rendkívüli zöldjáratok Szekszárdon
illusztráció - pixabay

Rendkívüli zöldjáratok Szekszárdon

szekszard.hu

2021.04.21. 09:53

Az ágakat, gallyakat kötegelve kell kitenni a házak elé, a levelet, levágott füvet pedig az erre a célra biztosított lebomló zsákokba lehet gyűjteni.

Hirdetés

Májustól hat rendkívüli zöldjárattal egészül ki a szekszárdi hulladékszállítási naptár, így december közepéig szinte kéthetente szállítja majd a zöldhulladékot az Alisca Terra Nonprofit Kft. Szekszárd családi házas övezeteiből és a társasházakhoz is nagyobb rendszerességgel eljutnak a gyűjtőjáratok. A rendkívüli alkalmakat az önkormányzat rendelte meg a szolgáltatótól – olvasható a város honlapján.

Fontos, hogy az ágakat, gallyakat kötegelve tegyék ki a házak elé. A levelet, levágott füvet az Alisca Terra Nkft. által biztosított lebomló zsákokba lehet gyűjteni. Ebből minden szerződéssel rendelkező háztartásnak havonta öt darab jár és a szolgáltató Epreskert utcai telephelyén ügyfélfogadási időben átvehetők, előre többhavi adag is elvihető.

Lényeges, hogy a zöldjárat napján már reggel 6 óra előtt kint legyen az elszállításra szánt nyesedék az utcán, így érdemes előző este kitenni. Mindenki háza elől elszállítják, így az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy ne az utcasarkokon egy kupacban gyűjtsék a hulladékot. Ezzel megelőzhető, hogy később állandó „lerakatok” alakuljanak ki a közterületeken.

Bővebb információ és a hulladékszállítási naptár a város oldalán érhető el.

Helyi hírekSzekszárdzöldhulladékgyűjtés