2024.04.26, Péntek
Ma kezdődik a FIBA Európa-kupa négyes döntő Szekszárdon
szekszard.hu

Ma kezdődik a FIBA Európa-kupa négyes döntő Szekszárdon

szekszard.hu

2021.04.09. 15:36

A következő hétvégén a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség vezetői is ellátogatnak Szekszárdra.

Hirdetés

Öt év szisztematikus munkájának eredménye, hogy Szekszárd előbb felkerült Magyarország, majd most már Európa kosárlabda térképére – mondta Ács Rezső, a tolnai megyeszékhely polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón.

A város honlapján megjelent hír szerint a városvezető közölte: Minden lehetőség adott, hogy magas színvonalon megrendezhető legyen Szekszárdon a FIBA Európa-kupa négyes döntője, amit sikeres pályázat útján nyert el a döntőbe bejutó Atomerőmű KSC Szekszárd.

Ennek a munkának a záloga a Kosárlabda Sport Club Szekszárd, amire nemcsak egy egyesületként tekint a város, hanem egy olyan szakmai műhelyre, ami azon túl, hogy széles utánpótlásbázisra épít, szerte Európában megismerteti Szekszárd nevét a sportszerető közönséggel. Ennek különös jelentősége van a pandémia idején, amikor a turisták elmaradnak a városból.

Szabó Noémi sportigazgató úgy fogalmazott, hogy Ács Rezső volt az első polgármester, aki komolyan vette a kosárlabdát és öt évvel ezelőtt – amikor szerződést kötöttek Djokics Zseljko vezetőedzővel – a megelőző időszakhoz képest nagyobb támogatáshoz segítette a klubot.

A következő hétvégén a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség vezetői is ellátogatnak Szekszárdra, akiknek a díjátadáson lesz majd szerepük.

 

Bővebb információ a város honlapján olvasható.

 

Helyi hírekSzekszárdkosárlabda