2021.05.16, Vasárnap
Eltörlik a kisvállalkozások egy részének ingatlanadóját Szekszárdon
illusztráció - pixabay

Eltörlik a kisvállalkozások egy részének ingatlanadóját Szekszárdon

MTI

2021.04.14. 16:03

Eltörli az ingatlanadót a száz négyzetméter alatti kereskedelmi és szolgáltatóipari üzletek esetében a szekszárdi önkormányzat, a döntés mintegy ezer vállalkozót érint.

Hirdetés

Az önkormányzat közleményében azt írta: Ács Rezső, a tolnai megyeszékhely polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azzal indokolta a lépést, hogy Szekszárd a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindításához kíván segítséget nyújtani, elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak. Idézték a város vezetőjét, aki emlékeztetett arra, hogy 2020 végén a helyi iparűzési adó alóli mentesség alsó határát egymillióról kétmillió forintra emelték.

A közleményben arról is írtak, hogy március végén mikro- és kisvállalkozók megsegítésére Szekszárdon újraindítási alapot hoztak létre, amelynek forrásaira pályázni lehet. A számlán eddig a képviselői tiszteletdíjak felére csökkentésével megmaradt, körülbelül ötmillió forint van. Ács Rezső a nagyobb vállalkozásokat arra kérte, hogy járuljanak hozzá az újraindítás költségeihez - tették hozzá.

A pályázat szabályaira a helyi vállalkozói kerekasztal tesz majd javaslatot. A polgármester szerint év végéig megközelítően 100 millió forinttal tölthetik fel az alapot. Szekszárdon 4200 vállalkozás működik, amelyeket az önkormányzat eddigi döntéseivel mintegy 20 millió forinttal segített - közölte a városháza.

Helyi hírekSzekszárdSzekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatamikro és kisvállalkozáshelyi vállalkozás