2024.04.19, Péntek
Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt nyertek Tolna megyében
Illusztráció (pixabay.com)

Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt nyertek Tolna megyében

Tolna Megyei Kormányhivatal

2020.11.27. 13:24

A nyereményjáték résztvevői és a hallgatók a tűzvédelmet érintő általános ismeretekkel gyarapíthatták, egészíthették ki a tudásukat.

Hirdetés

Egy nyereményjáték jegyében a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából, megyénk rádiócsatornáin keresztül szén-monoxid mérő és füstérzékelő készülékekhez juthattak hozzá a szerencsés játékosok.

A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 17 darab füstérzékelőt és 8 darab szén-monoxid mérő készüléket ajánlott fel Tolna megye lakossága részére, amelyből 5 darab szén-monoxid mérőt és 5 darab füstérzékelőt osztottunk ki  a Rádió Antritt, Tamási Rádió és Paks FM rádiók segítségével az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított tűzvédelmi tesztek kérdéseinek helyes megfejtői között.

A rádiók nyereményjátékán felüli eszközöket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi kirendeltségei a Magyar Vöröskereszttel együttműködve juttatták el azokhoz a családokhoz, ahol a leginkább szükség volt az említett veszélyekre figyelmeztető készülékek beüzemelésére.

A nyereményjáték résztvevői és a hallgatók a tűzvédelmet érintő általános ismeretekkel gyarapíthatták, egészíthették ki a tudásukat. A rádiók műsorvezetői jóvoltából megyénkben is előforduló lakástüzekkel, szén-monoxid mérő riasztásokkal kapcsolatos káreseteket elemezhettünk ki, különös figyelmet fordítva az egyes események megelőzhetőségére.  

Néhány egyszerű lépéssel megelőzhető a mérgező szén-monoxid képződése, és kis odafigyeléssel a lakástüzek száma is csökkenthető:

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon. Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. Az ajánlott készülékek listája a katasztrófavédelem honlapján elérhető.

Helyi hírekTolna megyefüstérzékelő