2024.04.24, Szerda
Vállalkozói Egyesület alakult Dombóváron
Illusztráció: pexels.com

Vállalkozói Egyesület alakult Dombóváron

dombovar.hu

2020.10.06. 10:34

Sikeres összefogás született a gazdasági szereplők és a városvezetés között.

Hirdetés

Október 2-án új dimenzióba lépett a vállalkozók és a dombóvári önkormányzat közötti párbeszéd - olvasható a város honlapján. Tizenhárom alapítótaggal Vállalkozói Egyesület alakult, amelynek hivatalos alakulóülését tartották a Hotel Dombóvár különtermében. 

A vendégeket Gyarmatiné Kiss Éva alelnök köszöntötte. Papp Zoltán a szervezet elnöke elmondta, hogy korábban arról álmodni sem mertek a gazdaság szereplői a településen, hogy bármilyen kezdeményezés sikeres lehet és a városvezetés partnerként áll melléjük.

A konzultáción részt vett Pintér Szilárd polgármester, Tolna megye első számú vezetői; Fehérvári Tamás elnök, Orbán Attila alelnök és Naszvadi Balázs osztályvezető, valamint elfogadta a meghívást Süli János Paks II. fejlesztéséért felelős tárca nélkül miniszter és Dömötör Csaba a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja is.

 

Összefogtak a helyi mezőgazdászok

Naszvadi Endre az újonnan alakult érdekképviseleti szervezet elnökhelyettese kiemelte, hogy a közös gondolkodás akkor indult el, amikor pár éve a korábbi városvezetés különadókkal sújtotta a vállalkozókat, majd a földadó bevezetésével az érintett mezőgazdászokat összefogásra kényszerítette. Akkor a szegmens vállalkozói kiálltak egymásért, közös érdekeikért és sikeresen megvédték álláspontjukat. Az idei évben két olyan szervezetet hoztak létre a városban, amelyek a gazdasági szereplők érdekelit képviselik és azon felül, hogy elindult az összefogás, szakértelmükkel, tapasztalataikkal szeretnék támogatni a város fejlődését, illetve részt kívánnak venni a helyi beruházásokban.

Pintér Szilárd örömét fejezte ki az alulról jövő kezdeményes céljai vonatkozásában és arról biztosította a tizenhárom alapító tag vállalkozót, hogy nyitott az együttműködésre. A város érdeke is úgy kívánja, hogy közös párbeszéd, együttműködés valósuljon meg a vállalkozókkal.

Fehérvári Tamás hangsúlyozta, hogy Dombóváron a választópolgárok döntöttek egy évvel ezelőtt és az változáshoz, a fejlődéshez Tolna megye vezetése mindenben támogatja a város céljait, elképzeléseit.

Süli János miniszterrel a térségi vállalkozások bevonásának lehetőségeiről tájékoztatta a vállalkozókat a Paks II. beruházás munkáinak vonatkozásában. Az elkövetkező tíz évben az építkezés során nagyon sok kiváló szakemberre lesz szükség, többek között szerkezetépítésben, acélgyártásban, villamos- és légtechnika szerelésben.

Augusztus elején a 6-os főút mellett, Paks déli kapujában Vállalkozói Információs Pont nyílt. Az iroda célja, hogy a hazai cégeket segítse és minden információval ellássa a Paks II. beruházásának részleteivel és bekapcsolódási lehetőségeivel kapcsolatban. Tájékoztatást adnak az orosz fővállalkozó által kiírt tenderekről, a beszállítókra vonatkozó alapvető követelményekről.

Helyi hírekDombóvárvállalkozásönkormányzat