2020.10.26, Hétfő

Hirdetés

Ezekkel a programokkal készül ősszel a Paksi Városi Múzeum
telepaks.net

Ezekkel a programokkal készül ősszel a Paksi Városi Múzeum

telepaks.net

2020.10.15. 09:39

Az Utazó Múzeum program részeként a városi múzeum kiállításait mutatják be olyan gyerekeknek, akik a távolság miatt nem tudják meglátogatni az intézményt.

Hirdetés

Színes programokkal csatlakozik a Paksi Városi Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, amelynek idei jelmondata: "Távol is közel". Három tematikus foglalkozást kínál az intézmény, a gyermekcsoportok mellett felnőtt társaságok jelentkezését is várják.

Az Utazó Múzeum program részeként a városi múzeum kiállításait mutatják be olyan gyerekeknek, akik a távolság miatt nem tudják meglátogatni az intézményt. Többek közt Gerjenbe, Györkönybe, Madocsára, Nagydorogra és Bölcskére is ellátogatnak a múzeum dolgozói – mondta el Bozsokiné Berta Orsolya, a Paksi Városi Múzeum múzeumpedagógusa. Hozzátette, az interaktív előadásokon keresztül a fiatalok megismerkedhetnek az ártéri erdő élővilágával.


Történelmi sétákat is rendeznek Pakson

További programokon vehetnek részt az érdeklődök. Két sétát indít a múzeum, ahol a város mindennapjait, természeti kincseit mutatják be történelmi szempontból. A lösztúrára és a Duna-menti sétára iskolás csoportok mellett legfeljebb tizenöt fős felnőtt társaságok jelentkezését is várják október 19. és 22. között.

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak hirdették meg a Mit rejt a szekrény programot, amelynek során a múzeumpedagógiát és a hozzá kapcsolódó feladatköröket ismerhetik meg és próbálhatják ki a diákok. A programokon ingyenes a részvétel, de regisztrálni szükséges.

Bővebb információ kérhető a 75/830-378-as telefonszámon, a programsorozatról ide kattintva is találnak információt.

Helyi hírekPaksmúzeumprogramok