2024.05.08, Szerda
Katasztrófavédelmi egyeztetést tartottak a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekkel
Illusztráció: pexels

Katasztrófavédelmi egyeztetést tartottak a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekkel

katasztrofavedelem.hu

2019.12.18. 18:40

Megbeszélésre hívta a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemeket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, melyen a Tolna megyében veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek veszélyes ipari védelmi ügyintézői, üzemeltetői vettek részt.

Az értekezlet témája a veszélyes anyagokkal foglalkozó és küszöbérték alatti üzemek időszakos hatósági, a belső védelmi terv, a súlyos káresemény-elhárítási terv gyakorlatok, a veszélyesáru-szállítás, valamint a tűzvédelmi  ellenőrzések tapasztalatai és a téli időjárással kapcsolatos feladatok voltak. Ezen kívül a hazai felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek műszaki állapot nyomon követés és karbantartás területére kiterjedő átfogó hatósági ellenőrzés sorozatának tapasztalatait is megismerhették az értekezlet résztvevői. 

Az idei év időszakos hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatait, a feltárt hiányosságokat és a téli időjárással kapcsolatos feladatokat, teendőket, valamint a fent említett ellenőrzés sorozat tapasztalatait és az azokhoz kapcsolódó jövő évi feladatokat Szendi Zoltán tű. alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő ismertette a résztvevőkkel. 

A veszélyes áruk közúti, vízi és vasúti szállítása során történt káresetek tapasztalatairól és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor feladatairól Kurityák Máté tű. százados az Igazgatóság csoportvezetője tartott előadást.

A tűzvédelmi hatósági ellenőrzések tapasztalatairól és az azok során feltárt hiányosságokról Sághy-Takács Krisztián tű. őrnagy, az Igazgatóság hatósági kiemelt főelőadója beszélt.

Karaszi Péter tű. alezredes, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője a közúti, vasúti és a vízi veszélyesáru-szállítás szabályait, valamint az ellenőrzések tapasztalatait ismertette, aki a jogszabályok maradéktalan betartására, az esetlegesen felmerülő problémák megbeszélésére hívta fel a veszélyes ipari védelmi ügyintézők figyelmét, valamint a lakosság, az üzemek és a katasztrófavédelem érdekében történő szoros együttműködés fontosságát emelte ki.

Helyi hírekKatasztrófavédelemveszélyelővigyázatosság