2023.10.04, Szerda
Különleges íjászversenyt rendeznek Szekszárdon
Illusztráció (programturizmus.hu)

Különleges íjászversenyt rendeznek Szekszárdon

MTI

2019.07.12. 11:40

Várhatóan 20-25 ország versenyzői lesznek jelen az ötnapos eseményen, amelyen több mint húsz kategóriában versenyeznek majd.

Hirdetés

A vadon élő állatokat formázó célpontokról elnevezett, háromdimenziós (3D) íjász-világbajnokságot rendeznek 2020 augusztusában Szekszárdon, mintegy 600 versenyző részvételével. A verseny lebonyolításáról pénteken kötött megállapodást a magyar szövetség és a tolnai megyeszékhely önkormányzata.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a megállapodás aláírása előtt elmondta: a város pénzzel és természetben is támogatja a vb rendezését, amelyre a segítőkkel együtt mintegy ezer résztvevő érkezik Szekszárdra.

Vánky Sebastian, a szövetség elnöke beszámolt arról, hogy várhatóan 20-25 ország versenyzői lesznek jelen az ötnapos eseményen, amelyen több mint húsz kategóriában versenyeznek majd. A mezőnyben 300 magyar íjász részvételére számítanak.

A selejtezőket öt, természetes helyszíneken felállított pályán rendezik majd meg, a kategóriák hat legjobbját felvonultató döntőt a városi sportcsarnok mellett a közönség is figyelemmel kísérheti. A 3D-s szakágban 2018 augusztusában a göteborgi Európa-bajnokságán nyolcfős magyar csapata vett részt, Hegedűs Károly aranyérmet szerzett.

Helyi hírekSzekszárdíjászat