2024.04.26, Péntek
Sztárfellépők és gasztronómiai ínyencségek várják a látogatókat Szekszárdon pünkösdkor
Illusztráció

Sztárfellépők és gasztronómiai ínyencségek várják a látogatókat Szekszárdon pünkösdkor

szekszard.hu

2019.06.07. 07:54

Négy nap alatt húsz koncert várja a látogatókat, és a gasztronómiai kalandozás része lesz a nyitott pincék társrendezvénye is.

Hirdetés

Június 7. és 10. között összesen 34 programot rendeznek és 65 vásáros kínálja majd a termékeit a szekszárdi Pünkösdi Hal- és Vadünnepen.

A város év egyik legfontosabb eseménysorozata keretében négy nap alatt húsz koncertet várja majd a látogatókat országosan is ismert fellépőkkel. A fesztivál sajátossága, hogy a gasztronómia is előtérbe kerül. Az egyik társrendezvény, a nyitott pincék szintén tömegeket vonz a megyeszékhelyre, a két mulatság jól kiegészíti egymást. Ács Rezső polgármester kiemelte: bízik benne, hogy a tavalyi harmincezres létszámot idén át tudják lépni. 

Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke hozzátette: a korábbi rendezvények is sikertörténetnek bizonyultak. A gasztronómiát kedvelőknek három vendéglátóipari egység biztosítja a kínálatot.

Tradicionális ételekkel várják a vendégeket, de újragondolt étekként az angolna is megjelenik majd a választékban.


Több helyen zajlanak a programok a városban

A programoknak három fő helyszíne lesz. A Béla király tér és a Vármegyeháza mellett a Babits is része lesz a fesztiválnak.

A koncertek két helyszínen zajlanak majd. A helyi civil egyesületek produkciói adják a napközbeni műsorok gerincét, a sztárok este állnak színpadra. Fellép többek között a Margaret Island, a Hősök, a Marko Markovic Brass Band, Király Viktor and the Dreamers, a Cotton Club Singers, Fenyő Miklós, a Budapest Ragtime Band, illetve Nagy Feró és a Beatrice.

A kirakodóvásár forgatagában a minőségi kézműves termékeket helyezi jó pozícióba a központ. A kitelepülő hat borász és két pálinkaház mellett természetesen lesz étkes udvar a Liszt Ferenc téren, valamint vidámpark a Szent István téri négysávos úton.

Részletes program a www.szekszardagora.hu honlapon és a Facebookon.

Helyi hírekSzekszárdgasztronómiakirakodó vásárpünkösd