2024.03.29, Péntek

A „Legvirágosabb település” címre pályázik Dombóvár

dombomedia.hu

2017.07.07. 15:04

Dombóvár évről-évre benevez a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyére. Az országosan ismertté vált mozgalom a hazai kertkultúra felkarolására, bemutatására, népszerűsítésére és támogatására szolgál.

Hirdetés

Siófok városából érkezett zsűritagok július 5-én járták körbe a várost, hogy megtekintsék környezetünk kertjeit, parkjait és épületeit egyaránt. Szabotin Gábor városgondnok kísértében vizsgálták meg a bizottsági tagok a virágos területeket.

A benevezett települések közül az öt legvirágosabb várost választják meg. Siófok főkertésze Bukta Zsuzsanna, aki egyben a Tolna Somogy és Baranya megye Virágos Magyarország zsűrizésének a vezetője is a bejárás alkalmával elmondta, azt kell figyelembe venniük, hogy mennyire élhető a város és hogy mennyire érzik jól magukat itt az emberek.

A bíráló tagok megfigyelték továbbá, hogy a közterületeken milyen fajta növények kerülnek kiültetésre, mennyire színes a táj. Az egynyári növények az évelő és cserjék arányát is pontozzák.
A szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy vigyázzunk a környezetükre, például ha a csapadékvízzel gazdálkodunk és felfogjuk, valamint a növényeinket azzal öntözzük, akkor látványosabb fejlődési eredményt érhetünk el, mint a vezetékes vízből öntözött növények esetében.

 

Forrás: dombomedia.hu

Helyi hírekDombóvárvirágos Magyarországvirágosításkertkultúrakörnyezetszépítő verseny