2024.03.28, Csütörtök

Nem mindennapi látványelemmel bővült a Gunarasfürdő

dombomedia.hu

2017.04.05. 15:19

Újabb látványelem átadására került sor április 4-én, Dombóváron a Város Hete rendezvénysorozat keretében. Ezúttal a Gunarasfürdő kapott egy szelfipontot. Az ünnepélyes átadás után Halmosi Nóra tartott előadást Gunaras gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

Hirdetés

A retró hangulatú háttér előtt igazi "időutazós" fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek. A fal előtt lévő színes ülőkékre ráülve egy fotó erejéig igazán beleolvadhatnak a régmúltba a szelfizni vágyók. Így próbálják még érdekesebbé tenni a fürdőhelyet, és nem utolsó sorban méltó képpen viselni a fürdőváros címet. – hangzott el Szabó Loránd beszédében.
Az avatás után Halmosi Nóra programkoordinátor tartott előadást a közeli szállodában Gunaras hivatalos gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

Az előadó az érdeklődőknek elmondta, már 2015 decemberében elkezdődött a tervezés, akkor hozta meg a döntést a képviselő testület, miszerint benyújtja a gyógyhellyé nyilvánítási kérelmet az Országos Tisztifőorvosi Hivatalához. A véglegesítése azóta is zajlik. A projektmenedzser elárulta, hogy a szakvéleményeket remélhetőleg 2 hónapon belül be tudják nyújtani a megfelelő szervhez.

Halmosi Nóra egy prezentáció segítségével mutatta be a gyógyhellyé nyilvánításnak a 3 fő szempontját: a gyógytényezőt, az infrastruktúrát és a levegőtisztaságot. A vizsgálatok során megállapították, hogy mind a három tényező elfogadható Gunarasban. Tehát tiszta a levegő, nincs zajszennyezés, és a rehabilitáción lévő betegek nyugalma is biztosított. Az előadásból kiderült, hogy jelenleg 31 darab gyógyhely van Magyarországon, a következő, tehát a 32. pedig Dombóvár-Gunaras szeretne lenni. A cím elnyerésével a városnak és a környékének az is imázsa is tovább erősödhetne.

 

Forrás: dombomedia.hu

Helyi hírekfejlesztésDombóvárGunarasfürdőszelfipontVáros Hete rendezvénysorozat