2024.04.25, Csütörtök

Kitüntették Bátaszék város korábbi védőnőjét

bataszek.hu

2017.03.20. 14:26

2017. március 1-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Ápolási Egyesület megyei szervezetei, valamint a Tolna Megyei Balassa János Kórház szervezésében lezajlott Kossuth Zsuzsanna Emléknapon elismeréseket adtak át a több évtizede bizonyító egészségügyi szakdolgozóknak.

Hirdetés

Kossuth Zsuzsanna az 1848–49-es forradalom és szabadságharc alatt végzett kiemelkedő tevékenységével fektette le a magyar ápolói hivatás alapjait. Tiszteletére évek óta születése napja, február 19-e környékén ünnepelik a Magyar Ápolók Napját. Március elsején a Kossuth Zsuzsanna Emléknapon a nagy elődről is megemlékeztek, és a több évtizede bizonyító egészségügyi szakdolgozók munkáját is elismerték.

A megyéből 92 olyan kollégát tüntettek ki, akik több mint negyven éve egészségügyi pályán vannak, és jelenleg is aktívak. A kitüntetettek Kossuth Zsuzsanna emlékérmet vehettek át Munk Jánosnétól, a Meszk Tolna Megyei Szervezetének elnökétől. Az emlékérmet Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából bocsátotta ki a Magyar Nemzeti Bank.

2017. március 1-én Kossuth Zsuzsanna Emléknapi rendezvényén, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban adták át az elismeréseket.

Az ünnepségen 2 védőnőt tüntettek ki. Az egyik Müller Anikó volt, aki 1975 óta dolgozik védőnőként. Bátaszék város védőnője 40 évig volt. Természetesen a környék falvaiban is sokat helyettesített ez idő alatt. 2015-ben ment nyugdíjba. 2016-ban helyettesítés miatt munkatársai visszahívták dolgozni. Majd Bátáról kapott meghívást helyettesítésre, az átmeneti védőnő hiány miatt, jelenleg is ott védőnő.

Helyi hírekTolna megyekitüntetésBátaszékMeszkvédőnőKossuth Zsuzsanna Emlékérem