2024.04.20, Szombat

Cumifát avattak Tamásiban

infotamasi.hu

2017.03.06. 14:04

Cumifa avatására került sor március 6-án a Tamási Vadaspark bejáratánál. Ide várták azokat a gyermekeket és szüleiket, akik búcsút szeretnének inteni a cumis korszaknak.

Hirdetés

Ha bárki a cumifa kapcsán valamilyen kortárs művészeti kifejezésére gondolna, téved. A kezdeményezés célja ugyanis az egészséges fogak megőrzése. A Logopédia Európai Napja alkalmából a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., valamint a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tamási Tagintézményének szervezésében a Tamási Vadaspark bejáratának környékére várták azokat a gyermekeket és szüleiket, akik búcsút szeretnének inteni a cumis korszaknak.

Ideális esetben a tiszta beszédhez és az esztétikus arcfejlődéshez szükséges az ép fogazat, a megfelelő ívű szájpadlás és az optimális tónusú nyelv. A cumizás mindezeket károsan befolyásolja, főleg, ha fogváltás idején is cumizik még a gyermek. Ezen eltérések gyakran vezetnek kóros nyeléshez, szájlégzéshez, nyitott harapáshoz, elégtelen arcfejlődéshez és hanghibákhoz – hívják fel a figyelmet a pedagógiai szakszolgálat munkatársai.

A rendezvény kiváló terepet biztosított ahhoz, hogy a kicsik elbúcsúzzanak a cumijuktól, és feldíszítsék vele a fát.

Helyi hírekTamásikisgyermekegészségmegőrzésTamási Vadasparkcumifa