2024.04.26, Péntek

Tűz ütött ki az ellenőrző gyakorlaton

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2016.11.25. 10:00

A gyakorlat során a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tervszerűen számolta fel a keletkezett tüzet, valamint az életmentésben is sikeresen helytálltak. A gyakorlat megfelelő minősítésben részesült.

Hirdetés

Ellenőrző gyakorlatot tartott a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy pénzügyi, számviteli és humán erőforrás ügyviteli szolgáltatásokkal foglalkozó cég épületében Pakson.

A gyakorlaton a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két gépjárműfecskendője és vízszállító szere, illetve azok legénysége vett részt. A feltételezés szerint a létesítmény II. emeleti irodahelyiségében zárlat következtében tűz keletkezett, az ott elhelyezett berendezési tárgyak, számítástechnikai eszközök és papírok égtek. Az ott dolgozók többsége el tudta hagyni az épületet, azonban a létszámellenőrzés során 2 embert nem találtak.

A tűz következtében az érintett helyiség és a lépcsőház füsttel telítődött. A tűzjelzést követően az intézmény a tűzriadó terv szerint végrehajtotta a tűzriadót, melyet a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának szakembere felügyelt. A kiürítés ideje a dolgozók fegyelmezett magatartásának köszönhetően az előírt normaidőn belül volt.

A kiérkező tűzoltók az életmentést és a feltételezett tűzeset felszámolását a hatályos szabályozókban foglaltak szerint szakszerűen végrehajtották. A gyakorlatot a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség részéről Sarkadi Ferenc tű. ezredes kirendeltség-vezető és Csőglei István tű. alezredes tűzoltósági felügyelő ellenőrizte, a gyakorlat megfelelt értékelést kapott.

Az ellenőrző gyakorlatok célja a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek ellenőrzése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlása, valamint a kapcsolatos ismeretek ellenőrzése.

Helyi hírekKatasztrófavédelemPaksPaksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság