2024.03.28, Csütörtök

Jubilálnak a tolnai polgárőrök

tolna.hu

2016.09.27. 14:54

2001-ben 32 alapító taggal alakult meg Tolnában a polgárőrség.

Hirdetés

Jelenleg 24-en tevékenykednek a város közrendjéért, közbiztonságáért, a rendőrség „előretolt állásaként", szervezetten, szakszerűen, önzetlenül - röviden így is összefoglalható az idén 15 éves tolnai polgárőrség múltja és jelene, dr. Szilák Mihály elnök jubileumi beszéde alapján. 

A tolnai szervezetről igen elismerő vélemények hangoztak el. Széles János, a megyei polgárőr szövetség elnöke azt mondta: ő csak úgy lehet „nagyképű megyei elnök", ha sok olyan kiváló polgárőrség van, mint a tolnai. Ő a megyei szövetség díszoklevelét adta át a tolnai szervezetnek. Dr. Bíró Attila, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetője is csak a „legnagyobb megbecsülés hangján" tudott szólni a tolnaiakról, és köszönte meg önzetlen munkájukat az élhető környezet megteremtéséért.

Pirgi József, Tolna alpolgármestere a városlakók nyugodt éjszakáinak és nappalainak biztosításához való hozzájárulásért mondott köszönetet, megemlítve, hogy nagyon jó helyre megy az a támogatás, amellyel az önkormányzat segíti a polgárőröket.

Az ünnepség végén többen vehettek át jutalmat. Mindenekelőtt a kilenc, ma is aktív alapító tag, Rikker Józsefné, Bánvölgyi Ferenc, Schuck Dezső, Sebestyén János, Szabó István, Szászi Zsolt, Széles József, Würzel Zoltán és dr. Szilák Mihály. Ajándéktárgyat kapott Hága Lászlóné nyugalmazott iskolaigazgató, Appelshoffer Ágnes polgármester, dr. Kovács Zoltán, a megyei főkapitányság vezető helyettese, dr. Pilisi Gábor szekszárdi rendőrkapitány, Széles János, Wiesner Csaba, a tolnai rendőrőrs alosztályvezetője, Losonczy Imre, a KMB csoport vezetője.

Helyi hírekpolgárőr