2024.03.28, Csütörtök
Az MNB 10 millió forintra bírságolta a szekszárdi G7 Capital Kft.-t és a budapesti Kálecz Consulting Kft.-t
pixabay - illusztráció

Az MNB 10 millió forintra bírságolta a szekszárdi G7 Capital Kft.-t és a budapesti Kálecz Consulting Kft.-t

MTI

2018.09.14. 15:23

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a szekszárdi G7 Capital Kft.-re 2,5 millió forint, a budapesti Kálecz Consulting Kft.-re 7,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki jogosulatlan pénzpiaci függő ügynöki tevékenység miatt.

Hirdetés

A jegybank szerdai közleménye szerint a társaságokat a CD Insurance Kft. vizsgálata kapcsán ellenőrizték. Utóbbi - mint írták - állítólag részvényeket vásárolt az amerikai, spanyol és magyar ingatlanfejlesztésekbe fektető, belize-i székhelyű Portfolio Investment Ltd.-től. A G7 Capital Kft. és a Kálecz Consulting Kft. ezeket közvetítette bejelentés nélkül, ügynöki tevékenység keretében, amerikai dollárért magyar ügyfeleknek. A részvényeket egyes esetekben 22 százalékos éves hozamfizetési ígérettel és visszavásárlási garanciával árulták.

Az MNB súlyosító körülményként értékelte, hogy a két társaság korábban ügynökként regisztrálva szerepelt a jegybank nyilvántartásában, így tőlük - tették hozzá - fokozottan várható el a jogszabályok betartása. A G7 Capital Kft. ráadásul jogosulatlan tőkepiaci függő ügynöki tevékenység miatt már korábban is kapott jelentős összegű, 60 millió forintos bírságot, a Kálecz Consulting Kft. pedig huzamosabb ideig végezte a jogsértő tevékenységet - olvasható a közleményben.
 

GazdaságTolna megyeSzekszárdMNBbírságG7 Capital Kft.részvényhozamfizetés