2024.03.29, Péntek

Digitális gazdasági fejlesztés jön Szekszárdra: új szolgáltató központ nyílik

MTI

2017.01.13. 13:24

Közel 1 milliárd forintot költ a terjeszkedésre az ügyfélkapcsolati és -szolgálati megoldásokat nyújtó Photel. A beruházás 130 munkahelyet teremt.

Hirdetés

Digitális szolgáltató központot hoz létre a magyar tulajdonban lévő Photel csoport Szekszárdon. A 130 új munkahelyet létrehozó, 946 millió forintos beruházáshoz a kormány 378 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Lakatos Zsolt, a Photel Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy felgyorsult az internet világa, a vásárlói magatartás megváltozott. Szolgáltatásukkal az ügyfeleiket abban segítik, hogy sikeresebben tudják értékesíteni termékeiket az online térben.

Az online elérhető céginformáció szerint a Photel Zrt. tavalyi árbevétele nettó 663 millió forint volt.

Lakatos Zsolt elnök-vezérigazgató a Photel Csoport munkahelyteremtő beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, 2017. január 13-án. (kép: MTI)

Tavaly Magyarországra a szolgáltató központ szektorból érkezett a második legtöbb beruházás az autóipar után: 90 nagyvállalat működtet itt szolgáltató központot, 40 ezer munkavállalónak adva munkát. A befektetési ügynökség újabb 12 szolgáltató központ magyarországi beruházásáról tárgyal, amelyekben 2000 új munkahely jönne létre - mondta Szijjártó Péter.

munkahelyekGazdaságSzekszárdSzolgáltató Központ