2024.03.29, Péntek

A foglalkoztatás növeléséért kötöttek megállapodást Szekszárdon

Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége

2016.12.19. 13:30

Szekszárd és térsége munkaerő-piaci helyzetén hivatott javítani az a Területi Operatív Programban (TOP) megvalósuló foglalkoztatási paktum, melyet a megvalósításban résztvevő tizenöt együttműködő fél képviselője írt alá a Placcon.

Hirdetés

A TOP-6.8.2-15-SE1-2016-00001 azonosítószámú pályázat nyitórendezvényén a szekszárdi önkormányzat mellett a megyei önkormányzat és a kormányhivatal, a megyei kereskedelmi- és iparkamara vezetői, a térség településének több polgármestere, és civil szervezetek vezetői vettek részt.

 

A paktum keretében 2021-ig összesen 570 millió forintot fordíthatnak a program megvalósítására. Minimum 392 embert szeretnének ezzel elérni úgy, hogy visszahelyezzék őket a munkaerőpiacra. A programmal elsősorban a hátrányos helyzetű felnőtteket, munkanélkülieket célozzák meg – tudatta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

A dokumentumokat a  foglalkozási paktum lebonyolításában résztvevő szervezetek képviselői, összesen tizenöten látták el kézjegyükkel. Aláírt a három konzorciumi partner képviselője, vagyis Ács Rezső, szekszárdi polgármester, dr. Horváth Kálmán megyei kormánymegbízott, Kajsza Péter, az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület elnöke.

Aláírásával látta el még a dokumentumokat többek között Ribányi József, a Tolna Megyei Önkormányzat alelnöke, dr. Fischer Sándor, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetője, valamint Vén Attila, Medina polgármestere is.

GazdaságSzekszárdmunkaerőpiacfoglalkoztatási paktumTerületi Operatív Program