2024.05.23, Csütörtök

Futócipőt húznak a Bonyhádi Mentőállomásért

2016.05.19. 11:51

Immár második alkalommal rendeznek jótékonysági futást Bonyhádon május 21-én, szombaton. A karitatív akció bevételéből (a tavalyihoz hasonlóan) a mentőállomás számára szeretnének új műszereket és eszközöket vásárolni.

Immár második alkalommal rendeznek jótékonysági futást Bonyhádon május 21-én, szombaton. A karitatív akció bevételéből (a tavalyihoz hasonlóan) a mentőállomás számára szeretnének új műszereket és eszközöket vásárolni.

– Hogy az itt szolgálatot teljesítő 14 ember példás munkát végez, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az Országos Mentőszolgálat megbízott vezetője, Máté Gábor által a napokban a bonyhádiaknak adományozott elismerő oklevél. Ugyanakkor az országos kitüntetés mellett mi, itt élők pontosan tudjuk és látjuk, hogy sokszor erőn felül teljesítenek szolgálatot több, mint 20 településen működve, közel 30 ezer ember ellátását biztosítva – fogalmazott Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelynek témája a Bonyhádi Mentőállomás támogatását célzó hétvégi jótékonysági futóverseny volt.

A polgármester a mentőállomáson tartott eseményen hangsúlyozta: mindannyiunk érdeke, hogy az itt dolgozók gyorsan, precízen és a lehető legmodernebb eszközök segítségével lássák el a lakosságot. Ezért is fontos, hogy egyrészt a jelenlegi két, több százezer kilométert futott járművük helyett újak érkezzenek Bonyhádra, másrészt, hogy a mentőautókba korszerű technológia álljon a rendelkezésükre. Ezt támogatva – folytatta a városvezető – szerveződik a második alkalommal életre hívott jótékonysági futás május 21-én, szombaton. – A karitatív akció bevételéből (a tavalyihoz hasonlóan) új műszereket, eszközöket kívánnak vásárolni. Ezzel párhuzamosan elindult egy közös munka, amelynek élére állt önkormányzatunk: ez a mentőállomás garázsának felújítását, bővítését célozza – amely alapfeltétele az új mentőautó(k) érkezésének. Mi azt vállaltuk, hogy megterveztetjük a garázst; ennek tükrében lehet majd látni, hogy mennyibe kerül a beruházás, amelynek zárultával remélhetőleg nem lesz már akadálya, hogy az Országos Mentőszolgálat új járműveket biztosítson az itteni állomás dolgozóinak – világított rá a polgármester.

 A Bonyhádi Mentőállomás képviseletében Lovag Tibor, Péter Tibor és Illés István mondott köszönetet mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárulnak a hétvégi program létrejöttéhez. Emlékeztettek, szombaton reggel 9 órakor kezdődik a verseny, amelynek pontos részleteiről a mentők facebook oldalán (https://www.facebook.com/bonyhadi.mentok), illetve a város honlapján (www.bonyhad.hu) is tájékozódhatnak az érdeklődők. Ők is kiemelték: az esemény bevételéből olyan műszereket szeretnének vásárolni, amelyek nem számítanak alapfelszereltségnek a mentőautókba, viszont a betegek magasabb szintű ellátását teszik lehetővé.

 – Az elmúlt időszakban sok karitatív akció lett szívügyem, így ez is, természetesen idén is örömmel csatlakozom a futáshoz! – jelentette ki Tamás Zsolt. A bonyhádi ultratriatlon világbajnok sportoló örömét fejezte ki, hogy néhány nappal az esemény előtt már nagy érdeklődés övezi a programot, s hogy ez idáig több mint 100 előnevezés érkezett. Úgy fogalmazott, egy nemes cél érdekében jó érzés egy ilyen kezdeményezéshez csatlakozni, reméli, hogy több százan állnak majd rajthoz a hétvégén. Hasonlóképpen vélekedett Kirchné Máté Réka is. A futás lebonyolítását segítő AC Bonyhád elnöke hozzátette, nagy igény van Bonyhádon az ilyen jellegű sportos rendezvényekre. – Bízom benne, hogy idővel összekapcsolódnak ezek a kezdeményezések, és akár havi szinten lesznek futóprogramok a városban.

forrás: bonyhad.hu/Vizin Balázs

Galéria

Helyi hírekBonyhádjótékonyságfutásmentőállomásmentősök