2024.06.21, Péntek

Elkezdődött a szekszárdi német színház felújítása

2016.02.27. 11:32

Elkezdődött Szekszárdon a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU) felújítása, amelynek részeként új színpadtechnikát építenek ki az egyetlen hazai német nyelven játszó teátrumban.

Elkezdődött Szekszárdon a város egyik legszebb, szecessziós stílusban épült épületében a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU) felújítása, amelynek részeként új színpadtechnikát építenek ki az egyetlen hazai német nyelven játszó teátrumban.

Az utolsó előadást - a Harminckilenc lépcsőfok című krimi-vígjátékot - február 18-án láthatták a nézők, a felújítás ideje alatt a színház csak tájelőadásokat tart - mondta Frank Ildikó, a DBU igazgatója.
A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériumának 200 millió forintos támogatásával végzik el. A színház igazgatója arról számolt be, hogy a munkálatok során megújítják a teljes gépészetet, szigetelik a Garay téri épületet, kicserélik a nyílászárókat, és energiatakarékossági beruházásokat is végeznek. Az előadótérben a legfontosabb átalakítás az lesz, hogy mozgatható színpadot építenek - tette hozzá. 
Az átadást július végére tervezik, az új évadot szeptemberben a megújult színházban kezdik majd.
A DBU a most folyó évadban hat bemutatót tartott, legutóbb februárban Patrick Barlow négyszereplős vígjátékát vitték színre. A társulat műsorterve szerint márciusban Tolna, Baranya és Veszprém megyei helyszínen eddigi darabjait adja elő, köztük a Mesék a bőröndből és a Mézeskalácsember című gyerekdarabot, Pécsett a Berlin című zenés színművet, a budapesti Bethlen Téri Színházban pedig Strindberg Júlia kisasszonyát.

mti

Galéria

Helyi hírekSzekszárdDBUnémet színház