2024.07.23, Kedd

Bonyhádon ülésezett a Védelmi Bizottság

2016.03.25. 11:33

A Bonyhádi Városháza adott otthont a Tolna Megyei Védelmi Bizottság éves első soros ülésének.

A Bonyhádi Városháza adott otthont a Tolna Megyei Védelmi Bizottság éves első soros ülésének. A Feladat- és Pénzügyi Tervének elfogadásával meghatározták a 2016. év védelmi igazgatási teendőket. Szó esett az aktualitásokról, fő téma volt az ár- és belvízi helyzetre való felkészülés és a vizek kártételei elleni védekezés is.

Dr. Puskásné Dr. Szeghy Petra, a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője köszöntőjében elmondta, nagy örömére szolgál, hogy a megyei védelmi bizottság ülésének a hivatal adhat helyet és hangsúlyozta a bizottság tevékenységének fontosságát.
A dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, megyei védelmi bizottsági elnök által vezetett ülésen a Tolna Megyei Védelmi Bizottság a Feladat- és Pénzügyi Tervének elfogadásával meghatározta a 2016. év védelmi igazgatási feladatait.

Tóth Csaba alezredes, parancsnok a Toborzó Országfutás 2016. rendezvényről és a Mobil Toborzó Csoportokról számolt be előterjesztéseiben, Kovács János főhadnagy pedig a rendezvény Tolna megyei eseményeit és a toborzás helyi tapasztalatait mutatta be. Dr. Keszely László ezredes, a HM Védelmi Hivatal megbízott főigazgató-helyettese összefoglalta a Magyar Honvédség védelmi igazgatást érintő aktuális feladatait, kiemelve a társadalmi kapcsolatok fenntartásának fontosságát.

A tavaszi ülés egyik fő témája volt az ár- és belvízi helyzetre való felkészülés és a vizek kártételei elleni védekezés. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság részéről Beke Zsolt, a Szekszárdi Szakaszmérnökség vezetője tartott tájékoztatót. A felkészülés katasztrófavédelmi feladatainak végrehajtásáról, a védekezéshez igénybe vehető erőkről, eszközökről - a Bizottság katasztrófavédelmi elnök-helyettesének képviseletében - dr. Hábermayer Tamás tű. ezredestől hallhattak a résztvevők. A katasztrófavédelmi tájékoztatók során a SEVESO III. bevezetésével kapcsolatos feladatokról, a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 2016. évi fő feladatairól, a két bizottsági ülés közötti katasztrófavédelmi műveletek végrehajtásáról tájékozódtak a tanácskozás résztvevői.

Megújításra került a Tolna Megye Védelméért Emlékérem adományozásáról szóló határozat, mely lehetőséget biztosít a megye védelméért kimagasló tevékenységet folytatók elismerésére.
Volent Gábor, a MVM Paksi Atomerőmű Zrt. biztonsági igazgatója az atomerőmű nukleáris-balesetelhárítási tervezéssel és felkészültséggel kapcsolatos tevékenységéről és a megyei védelmi bizottsággal folytatott együttműködésről adott tájékoztatást.
A tanácskozás zárásaként a résztvevők aktuális járványügyi tájékoztatókat hallgattak meg.

(TMKH Megyei Védelmi Titkárság)

Galéria

AktuálisKatasztrófavédelembelvízVédelmi Bizottság