2024.03.19, Kedd
Kilencvenkilenc újonc tűzoltó lép szolgálatba
Illusztráció: pixabay.com

Kilencvenkilenc újonc tűzoltó lép szolgálatba

MTI

2021.02.10. 12:23

A frissen végzettek 13 megyében és Budapesten kezdik meg munkájukat.

Hirdetés

Öt hónapos képzést követően 99 új tűzoltó erősíti keddtől az ország tűzvédelmét - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel azt írta: 2012, vagyis az új képzési rend bevezetése óta így már 2100 újonc tűzoltó lépett szolgálatba.
A frissen végzettek 13 megyében - Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém - és Budapesten kezdik meg munkájukat - tette hozzá.

A szóvivő az MTI-nek elmondta: a tűzoltók képzése a járvány ellenére is hagyományos módon történt, hiszen a gyakorlatorientált felkészítést nem lehet digitális távoktatásban végezni.

A most befejeződött öthónapos képzés - folytatta -, két lépcsőben történt. A rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Ugyanakkor az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szerezhettek meg - fűzte hozzá.

Az új képzési rendszerben 2012 óta immár tizenhetedik alkalommal bocsát ki a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ újonc tűzoltókat, a frissen végzettek tűzoltó őrmesteri rangfokozatot viselnek - ismertette Mukics Dániel.

AktuálisTolna megyetűzoltóBM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság