2024.06.21, Péntek
Új főjegyző Tolna megye szolgálatában
tolnamegye.hu

Új főjegyző Tolna megye szolgálatában

tolnamegye.hu

2020.03.10. 20:00

Dr. Baranyai Esztert, korábbi aljegyzőt nevezte ki március 1-jével a Tolna Megyei Önkormányzat főjegyzőjének Fehérvári Tamás. Ahogy az elnök fogalmazott: a Megyei Közgyűlés a 2019-től kezdődő önkormányzati ciklusban is kiváló munkát kíván a Hivataltól, amire az új főjegyző személye is garancia.

A megyei önkormányzat működésében kiemelt szerepet játszik a Hivatal, amely a Közgyűlés döntés-előkészítő szerve. Ennek tükrében, a hivatalvezető főjegyző többek között a jogszerűségért is felel szakmai kompetenciáival.

Dr. Baranyai Eszter hosszú évek óta a jegyzői hívatásnak él, hiszen korábban a regölyi, kölesdi, illetve gyönki székhelyű közös önkormányzati hivatalokat vezette. Végzettségeit illetően jogász és magyar szakos tanár, mindemellett a turizmus-vendéglátás szakembere.

Az új főjegyző Kölesden él, s legszívesebben a családjával tölti idejét, ugyanakkor szabadidejében szívesen hódol a futásnak és az olvasásnak. Hitéleti és közéleti szerepet is vállal, hiszen a Kölesdi Református Egyházközség gondnoka, valamint több civil szervezet aktív tagja. Szívügye továbbá az értékőrző és kulturális misszió; a helyi értéktár elnökeként kutatja és népszerűsíti a település kincseit, hivatali teendőin felül pedig segíti a megyei értéktár bizottság munkáját.

AktuálisfőjegyzőTolna megyekinevezés