2024.05.23, Csütörtök
Csaknem kétmilliárd forintért épülnek bölcsődék Tolna megyében
pixabay - illusztráció

Csaknem kétmilliárd forintért épülnek bölcsődék Tolna megyében

MTI

2020.02.26. 20:00

Összesen csaknem kétmilliárd forintos beruházással épülnek bölcsődék Tolna megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával közel 150 gyermek számára.

A beruházásokra nyolc település nyert százszázalékos támogatást a programból a kormányzati pályázati portál adatai szerint.

Tolnán a tervek szerint 457 millió forintos beruházással 2022 végére készül el az új kétcsoportos bölcsőde 24 férőhellyel - mondta Appelshoffer Ágnes (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek.

A 11 ezer fős városban jelenleg civil szervezetek működtetnek családi bölcsődéket, amelyek 21 kisgyerekről gondoskodnak. Tolnán nő a gyerekek száma, így valószínűleg a 24 új férőhely nem lesz elég - tette hozzá.

A közeli Faddon 132 millió forintért alakítanak ki egy meglévő épületből bölcsődét, ahol 28 gyereket helyezhetnek majd el - mondta Fülöp János (Fidesz-KDNP) polgármester.

Tamásiban 349 millió forintos ráfordítással 24 férőhellyel bővül a város bölcsődéje, Bogyiszlón 8, Madocsán és Tengelicen 7-7 férőhelyes intézmény készül.

Pakson 923 millió forintos támogatásból egy korábbi bölcsőde épületét alakítják át 72 férőhelyes intézménnyé, Nagymányokon az óvoda mellé épül új bölcsődei szárny.

A 2300 fős völgységi városban a 135 millió forintos beruházásra azért van szükség, mert az utóbbi években két-két százalékkal nő a lakosság száma, a bővülő ipar vonzza a fiatal munkaerőt - mondta Karl Béla független polgármester.

AktuálisTolna megyebölcsődeTOPPaksFadd