2024.04.24, Szerda
Világbajnoki bronzérmes atléta látogatott Bonyhádra
bonyhad.hu

Világbajnoki bronzérmes atléta látogatott Bonyhádra

bonyhad.hu

2019.12.09. 20:00

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, a Bp. Honvéd sportolója volt az Atlétikai Club Bonyhád vendége december 9-én.

Hirdetés

Mintegy 70 érdeklődő várta az Atlétikai Centrumban a beszélgetést, többségében fiatal atléták, akik számára különösen érdekes volt a program. A jelenlévők hallhattak a nemzetközi versenyek hangulatáról, hogy mi történik a rajt előtti várakozás pillanataiban a call-roomban, mennyire fontos a mentális felkészültség, hogyan lehet feldolgozni a sikert vagy épp a bukást.

Balázs arról is beszélt, hogy az olimpiai kvalifikációja veszélyben van, hiszen a sérülés utáni rehabilitációjánál tart, így idén még nem tudott nagy eredményeket produkálni. Bízik abban, hogy Magyarország fogja megrendezni a 2023-as atlétikai világbajnokságot, ahol szeretne hazai közönség előtt rajthoz állni és jól szerepelni. Onnan pedig már csak egy év a következő olimpia, így távlati terveiben e két világversenyt emelte ki. Azt is elmondta, hogy alapvető fontosságú a kiemelkedő eredményekhez a tehetség, de nagyon fontos a rendszeres és kemény munka is. A győzelmek után sem szabad lazítani, hiszen aki a legjobb, azt akarják legyőzni a többiek.

A fiatal atléták a beszélgetést követően sorban álltak aláírásért és közös fotóért, miközben még folyamatosan ostromolták kérdéseikkel a készségesen válaszolgató vendéget, aki némi kötődést is fel tud mutatni a vendéglátó egyesülettel, hiszen pár évvel ezelőtt együtt versenyzett a válogatott színeiben az AC Bonyhád atlétájával, Bartha Dáviddal.

AktuálisvilágbajnokatlétaBonyhádTolna megyelátogatásBaji Balázs