2024.05.21, Kedd
Hősöket és születésnaposokat köszöntött a katasztrófavédelem
tolna.katasztrofavedelem.hu

Hősöket és születésnaposokat köszöntött a katasztrófavédelem

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.12.14. 14:08

Bátorságukért és hősies helytállásukért vehettek át elismerést többen december tizenharmadikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A katasztrófavédelem vezetője hagyományosan kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntött.

Október 16-án a Baranya megyei Palé víztornyában festést, karbantartást végeztek, eközben két ember rosszul lett. A sásdi és dombóvári tűzoltók azt tapasztalták, hogy a munkálatok alatt a levegőt biztosító vezeték szétszakadt, az ájult munkások fent ragadtak a hidroglóbusz belsejében. A mentést végző tűzoltók a víztorony tartószerkezetén lévő szűk létrán tudtak feljutni a helyszínre, a szűk hely miatt légzőkészüléküket ölükben tartva. Felérve, saját palackjukból juttattak oxigént a glóbusz belsejébe, amelytől az ájult emberek eszméletre tértek, de tudatuk nem tisztult ki. A két magatehetetlen férfit mentőkötél segítségével eresztették le a toronyból. A súlyos mérgezést szenvedett sérülteket mentőhelikopter szállította kórházba. Szakszerű, bátor és önfeláldozó beavatkozása elismeréseként dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Bátorságért Érdemjelet adományozott Fülöp József tűzoltó főtörzsőrmesternek és Rókus László tűzoltó főtörzsőrmesternek, a komlói hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóinak, valamint Ginzer Gábor tűzoltó őrmesternek, a dombóvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Ötvenedik születésnapja alkalmából a főigazgató ajándéktárgyát vehette át Kanizsa Krisztina tűzoltó zászlós, a dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltség referense, Molnár Ferenc tűzoltó főtörzsőrmester, a paksi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, valamint Sebestyén Gyula tűzoltó főtörzsőrmester, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója. 

Az elismerések, születésnapi ajándéktárgyak átadását követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató valamennyi jelenlévőnek gratulált, különösen azoknak, akik bátorságukkal, hősies helytállásukkal mutattak példát a katasztrófavédelem teljes személyi állományának. A kerek évfordulót ünneplőkhöz fordulva mindannyiuknak megköszönte a munkáját, és jó erőt, egészséget kívánt az elkövetkező évekhez. Végezetül a főigazgató mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánt.

Galéria

AktuálisBM Országos Katasztrófavédelmi FőigazgatóságelismerésBátorság