2024.04.20, Szombat
Közel harminc millió forintnyi támogatás jutott Tolna megyébe
tolna.katasztrofavedelem.hu

Közel harminc millió forintnyi támogatás jutott Tolna megyébe

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.11.23. 14:23

Tizenhét önkéntes tűzoltó egyesület, három önkormányzati tűzoltóság és hat önkéntes mentőszervezet részesült összesen közel harminc millió forint támogatásban az idei pályázatokon, melyeken elnyert eszközöket ma vehették át az egyesületek, tűzoltóságok és mentőszervezetek képviselői.

Hirdetés

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató elmondta, hogy 2019-ben ismét hétszázmillió forint összértékű támogatást osztott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között, melyből százmillió forint a mentőszervezetek, hatszázmillió forint a tűzoltó egyesületek között került szétosztásra. Tolna megyéből tizenhét egyesület nyújtott be pályázatot, mindannyian sikeresen pályáztak, összesen több mint tizenhat millió forint összegű támogatást kaptak. A sikeresen pályázó hat mentőszervezet több mint kétmillió forintnyi eszközzel lett gazdagabb. Az önkormányzati tűzoltóságoknak is jutott támogatás, melyből a három Tolna megyei tűzoltóságnak közel tizenkét millió forint jutott.

Az igazgató megköszönte az önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok munkáját és azt kívánta, hogy új eszközeiket elsősorban gyakorlatok alkalmával kelljen használniuk, éles bevetésen lehetőleg minél kevesebbet.

Az igazgatósággal hosszú évek óta működő kiváló kapcsolat, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati tűzoltóságok, önkéntes mentőszervezetek magas szakmai munkája és az évről évre frissülő eszközpark a garancia Tolna megye biztonságára – hangzott el Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző beszédében.

Az egyesületek, önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes mentőszervezetek képviselői dr. Balázs Gábor tű. ezredestől, dr. Gábor Ferenctől és Csányi Imrétől, a Tolna Megyei Tűzoltószövetség alelnökétől vehették át a pályázaton elnyert támogatásokat.

A feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre nyújtották be pályázatukat. Az önkéntes mentőszervezetek kézilámpával, zagyszivattyúkkal, láncfűrésszel, kárhelymegvilágítóval, esővédőkkel és vágásbiztos ruházattal gyarapodtak.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztési pályázaton mind a három Tolna megyei tűzoltóság nyújtott be pályázatot. A forrás segítségével a kötelezően előírt tűzoltóvédő-eszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására pályázhattak. A Bátaszéki több mint négy, a Tolnai több mint három és fél, a Tamási ÖTP pedig kereken hárommillió-négyszázezer forint támogatásban részesült az eszközfejlesztési pályázat keretein belül, így légzőkészülékekhez, palackokhoz, védősisakokhoz és mentőálarcokhoz juthattak. Az új eszközök mellett az elnyert összeg egy részét gépjárműfecskendőik, valamint technikai eszközeik felújítására költhetik.

Tolna megyében hat önkéntes mentőszervezet részesült támogatásban, összesen közel kétmillió forint összegben. A pályázatnak köszönhetően kézilámpával, zagyszivattyúkkal, láncfűrésszel, kárhelymegvilágítóval, esővédőkkel és vágásbiztos ruházattal gyarapodtak. A kisszékelyi, sárszentlőrinci, simontornyai, csikóstőttősi és gyönki települési mentőcsoportok, valamint a paksi járási mentőcsoport részesült támogatásban.

 

Galéria

AktuálisTolna megyetámogatástűzoltóság