2024.03.19, Kedd
145 éves Paks szervezett tűzvédelme
tolna.katasztrofavedelem.hu

145 éves Paks szervezett tűzvédelme

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.11.03. 08:00

A Csengey Dénes Kulturális Központ adott otthon a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Paks Város Önkormányzata közös rendezvényének, melyet a város szervezett tűzvédelmének 145 éves évfordulója alkalmából tartottak október utolsó napján.

Hirdetés

Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere a tűzoltói hivatást méltatta ünnepi beszédében, melyben elmondta, hogy a város az elmúlt évtizedekben is fontosnak tartotta a tűzoltóság támogatását, ezáltal a lakosság biztonságának szavatolását, és további támogatásáról biztosította a szervezetet.

A tűzoltó ügy a közösség legönzetlenebb, legemberibb szolgálata, melyhez bátorságra, elszántságra, a letett eskühöz és a hazához való hűségre van szükség. Ezt már Sátor Géza, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyugalmazott állományú alezredese mondta el beszédében. Az alezredes Madi Kovács János, egykori tűzoltóparancsnokról is megemlékezett felszólalása során, és a szolgálathoz nélkülözhetetlen kitartó, támogató családi háttér biztosítását sem felejtette el megköszönni a tűzoltók hozzátartozóinak.

Kevesen tudják, hogy a tűzoltók munkája nem a tűzesetek, balesetek, vagy egyéb káresetek helyszínén kezdődik, az odáig vezető út rengeteg tanulással, gyakorlással van kikövezve, egy hosszú tanulási folyamat eredménye, míg valakiből tűzoltó lesz – mondta el ünnepi beszédében dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató. Az ezredes arra is felhívta az ünnepség résztvevőinek figyelmét, hogy a tűzoltói hivatást még mindig a legelismertebb szakmák között tartják számon, és ez az elismerés évtizedek óta tartja magát.

A jubileum alkalmával a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Paks Város Önkormányzata és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség is elismeréseket adományozott, majd pedig Szántó Zoltán és dr. Balázs Gábor felkötötték a zászlószalagot a tűzoltó-parancsnokság zászlójára. Ezt követően a Katasztrófavédelem Központi Zenekar kvintettjének színvonalas előadását hallgathatták meg a rendezvény résztvevői. (Az elismerésben részesülők névsora ITT olvasható.)

Nagyban jellemez egy szervezetet, hogy miképpen emlékezik meg elődeiről, mondta el dr. Balázs Gábor az ünnepség befejező momentumaként. Az igazgató köszöntötte a paksi katasztrófavédelmi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság, illetve elődszervezeteinek nyugdíjasait és megköszönte több évtizedes áldozatos munkájukat.

Az ünnepség befejezéseként Paks önkormányzata nevében Szántó Zoltán alpolgármester állófogadásra hívta a meghívott vendégeket és az állományt, pohárköszöntőjében pedig az elődök méltatása mellett jó egészséget kívánt a jelenleg szolgáló állománynak a további munkához.

 

Galéria

AktuálisPaksTolna megyetűzvédelem