2024.04.23, Kedd
Új beruházások lendíthetik fel Dombóvár turizmusát
dombovar.hu

Új beruházások lendíthetik fel Dombóvár turizmusát

dombovar.hu

2019.10.02. 21:00

A hagyományokat követve az idei idegenforgalmi főszezon zárultával szeptember 28-án a Camping Étteremben tartotta Gunarasi Fórumát a város önkormányzata az üdülőtelepen életvitelszerűen élőknek, a nyaralóval rendelkezőknek és a helyben működő vállalkozások képviselőinek.

Hirdetés

Szabó Loránd polgármester elsőként arról számolt be, hogy 2019-ben a Gunarason töltött vendégéjszakák száma augusztus végéig ¬- több mint 46.000 - hasonlóan alakult, mint az előző esztendő azonos időszakában. A város irányító képviselő-testület vezetője számos olyan új beruházást is megemlített, amik a helyben életvitelszerűen élők, valamint az ideérkező hazai és külföldi turisták komfortérzetét javítják. Ilyen többek között a térfigyelő biztonsági kamerarendszer bővítése, melynek köszönhetően az amúgy alacsony bűncselekményszám tovább csökkent. A településrészen lakók kérésére egy új buszmegállót alakíttatott ki az önkormányzat a Tó utcában a Camping Étterem előtt. Modernizálták a Gunaras Spa Hotelben működő Tourinform Iroda berendezését és az útjelek ismételt felfestése is megtörtént. Elkezdődött a Dombóvári Zöldküllő Egyesület jóvoltából a várost Gunarassal összekötő kerékpárút mellett lévő esőbeállók és pihenőhelyek korszerűsítése. A munkák végzésére a civil szervezet pályázaton nyert vissza nem térítendő támogatást. Az említett két kilométeres szakaszon egy közcsapot is telepítettek a szakemberek, annak érdekében, hogy az arra biciklizők, futók és gyaloglók friss vizet tudjanak inni. A strand- és gyógyfürdőben a napokban elindult a sodrófolyosós medence átépítése és nemrégiben elkészült a szabadtéri ikermedencék lefedéséhez szükséges tervdokumentáció is. A létesítményt működtető gazdasági társaság főtulajdonosa hamarosan dönt arról, hogy mikor fogja megvalósítani az említett beruházást. A két nagyrendezvény - a Nyárnyitó és a Nyárzáró - sok érdeklődőt vonzott.
Tigelmann Péter alpolgármester szerint az elmúlt négy hónap kedvező időjárásának és a két szálloda hatékony promóciós tevékenységének köszönhetően jó főszezont zártak a helybeli kereskedelmi szálláshelyek. Hiányérzete az üdülőingatlannal rendelkezőknek lehet, akiknek a kínált szolgáltatásait a reméltnél kevesebben vették igénybe.
Az üdülőtelepen életvitelszerűen élők és a nyaralótulajdonosok többsége elégedett azokkal a fejlesztésekkel, amiket a város önkormányzata idén Gunarason végrehajtott. Az Autóspihenő utcában lakók azt kérték a képviselő-testület vezetőitől, hogy kezdeményezzék a Dombóvár és Döbrököz közötti 6532-es út mentén egy zajvédő fal felhúzását. Néhányan a kommunális hulladék gyűjtését és szállítását végző állami céget kívánják felelősségre vonni azért, mert még mindig nem kötött szerződést az üdülőtelep összes ingatlanjára és ez irritálja a szolgáltatásért már fizetőket.

AktuálisDombóvárTolna megyeturizmus