2024.04.19, Péntek
Népszerű volt az első bátaszéki aszfaltrajzverseny
tolna.katasztrofavedelem.hu

Népszerű volt az első bátaszéki aszfaltrajzverseny

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.09.19. 21:19

A Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság az elmúlt hétvégén rendezte meg az első tűzoltó aszfaltrajzversenyt, melyre négyfős csapatok jelentkezhettek óvodás és általános iskolás korcsoportban.

Hirdetés

A rendezvényt dr. Bozsolik Róbert polgármester és dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitották meg és mindketten üdvözölték a kezdeményezést. A tűzoltóság utcája ezt követően kezdett elszíneződni, a kis rajzművészeknek egy órájuk volt, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és rajzaikon keresztül megmutassák, hogy képzelik el a tűzoltók mindennapjait és munkáját.

Az elkészült műveket hozzáértő bizottság osztályozta, Gaszner Ferencné rajzpedagógus és Vörös Július grafikus szakmailag zsűrizték a rajzokat, míg Tóth József és Ill Linetta a tűzoltó szemével vették górcső alá őket.

A szervezők nem titkolt célja a tűzoltói hivatás népszerűsítése volt a rendezvény meghirdetésekor. A szakma elismertségét mi sem bizonyítja jobban, mint a bátaszéki tűzoltóság által meghirdetett programok népszerűsége, melyeken rendre szép számmal vesznek részt gyerekek és szüleik egyaránt. Az első aszfaltrajzversenyre három óvodás és hat általános iskolás csapat nevezett, így harminchat gyermek színezte a Hunyadi utca aszfaltját egyszerre.

 

Galéria

AktuálisaszfaltrajzversenyBátaszékTolna megye