2024.03.19, Kedd
Közösségi helyszínt alakítottak ki Dombóvár központjában
dombovar.hu

Közösségi helyszínt alakítottak ki Dombóvár központjában

dombovar.hu

2019.09.22. 08:00

Szeptember 13-án a Margaret Island Együttes fergeteges koncertjével avatta fel a dombóvári önkormányzat a város új főterét a Tinódi Ház előtti területen.

Hirdetés

Régi hiányt pótolt ezzel a valamivel több mint 50.000.000 forintba kerülő beruházással a képviselő-testület. Településszerkezeti okból eddig sohasem alakult ki egy olyan központi hely a településen, aminek főtér-jellege lenne. Ez a helyzet a mostani fejlesztéssel megváltozott.
- A művelődési otthon körüli terület rendezése következtében mintegy 800 négyzetméterrel nő meg a város zöldfelülete - emelte ki a Tinódi Ház előtt felállított színpadon elmondott ünnepi köszöntőjében Szabó Loránd polgármester. - A mai klimatikus viszonyok között ez egy nagyon fontos előrelépés lesz. Egy olyan közösségi teret sikerült létrehoznunk, ahol találkozhatnak egymással és elhozhatják máshonnan érkezett vendégeiket a helybeliek, szabadtéri kulturális, művészeti és szórakoztató nagyrendezvényeket tarthatunk, illetve az itt élők, valamint a hazai és külföldi turisták szelfiket készíthetnek a szökőkútnál.
A tamási székhelyű Topa és Társai Építőipari Kft. által végzett kivitelezői munka elhúzódása és a nyárvégi-őszeleji hőség miatt a főtér füvesítése nem volt megvalósítható az ünnepi átadás időpontjára, ám a terület várhatóan néhány héten belül bezöldül és a facsemetéket is hamarosan elültetik a szakemberek. Az utcabútorok már megvásárlásra kerültek, ám azokat a szeptember 13-i koncert miatt nem helyezték ki a területre. Nemsokára ezt is pótolni fogják. A május elején elkezdett átalakítás ideje alatt az áramszolgáltató cég munkatársai energiatakarékos világítóberendezésekkel ellátott újakra cserélték a régi kandelábereket és az oszlopokat összekötő vezetékrendszert is modernizálták.
Elkészült a Tinódi Ház déli oldalán az a sétány is, melyre burkolatként az épület előtti részről felszedett térköveket rakták le az önkormányzat dolgozói.
A Margaret Island Együttes koncertjére zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a főtér. Az öt éve fiatal muzsikusokból alakult zenekar tagjai sok emlékkel kötődnek a budapesti Margit-szigethez és kezdetben angol nyelven írták a szövegeiket, innen a névválasztás. Dalaikban akusztikus és folk-popos hangzásvilágot elegyítenek. Számaikban nyugati hatások is érvényesülnek, de a magyar népzenei elemek a meghatározóak. Másfél órás műsorukban régi és új dallamokat játszottak, melyekre az „energiabombaként” mozgó Lábas Viki csengő hangon énekelt. Felhangzottak többek között olyan ismert dalok, mint a „Nem voltál jó”, az „Éjszaka”, a „Veled minden”, az „Eső” és a „Legszebb szavak” címűek, de a legnagyobb sikert a „Hóvirág” előadásával aratta a csapat, ugyanis a szervezők annak szövegét és kottáját kiosztották a közönség tagjai között, akik így együtt énekelték az említett számot a remek produkcióval előrukkoló együttessel.

AktuálisDombóvárTolna megyeTinódi Házközösségi térMargaret Island