2024.04.24, Szerda
A biztonságos közlekedést szolgálja az 56,8 millió forintos beruházás Dombóváron
dombovar.hu

A biztonságos közlekedést szolgálja az 56,8 millió forintos beruházás Dombóváron

dombovar.hu

2019.08.06. 16:30

Régi vágya válik valóra a Szőlőhegyen élőknek és az ott zártkerti ingatlannal rendelkezőknek azzal, hogy hamarosan elkészül az említett településrészt a várossal összekötő kerékpárút.

Hirdetés

- Öt komfortérzetjavító beruházás megvalósítására kapott kormányzati engedéllyel jóváhagyott visszatérítendő támogatást a város önkormányzata - mondta Szabó Loránd polgármester az említett munka elvégzése kiírt közbeszerzési eljáráson nyertes cég képviselőjével való szerződéskötés alkalmával. - Ezek közül az egyik a Szőlőhegyet a Dombóvár és Kaposszekcső közötti kerékpárúttal összekötő kerékpárút, melynek első szakasza 930 méter hosszú és két méter széles lesz. A helyi Kovi 95 Építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szakemberei előbb tereprendezést végeznek, majd hozzáfognak a töltés kialakításához, melyhez sok földet kell megmozgatniuk. Az alapkészítést követően a cég munkatársai kialakítják a tömörített kőzúzalékos burkolatot, melynek későbbi aszfaltozására újabb támogatást próbál szerezni a képviselő-testület.
Az 56,8 millió forintba kerülő beruházást elsősorban a Szőlőhegyet a várossal összekötő állami fenntartású út műszaki állapotának romlása és forgalmának növekedése indokolja. Az utóbbi években nagyon sok fiatal család választotta lakóhelyéül az említett településrészt és az ott zártkerti ingatlannal rendelkezők száma is jelentős. Az ő biztonságos közlekedésükhöz nagyban hozzá fog járulni az előreláthatólag két hónap múlva elkészülő kerékpárút.

AktuáliskerékpárútDombóvárTolna megye