2024.03.28, Csütörtök
Több mint háromszáz gyermeket táboroztatnak
Fotó: TelePaks - Program az Erzsébet-táborban.

Több mint háromszáz gyermeket táboroztatnak

telepaks.net

2019.07.16. 12:00

Korábban már hírt adtunk arról, hogy sikeresen pályázott a Paks Kistérségi Szociális Központ nyári Erzsébet-tábor megszervezésére. Mintegy 13,5 millió forinttal támogatta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a program megvalósítását.

Hirdetés

A hat hétre összesen 330 gyermek jelentkezett, közülük sokan több héten vesznek részt. A gyerekeket ötnapos turnusokban, a Cseresznyés Pajta területén táboroztatják, minden héten változatos programokat kínálnak a szervezők. Már reggel 7 órától a Csengey központ parkolójában ügyeletet biztosítanak, majd onnan indulnak a kisbuszok a tábor helyszínére, és 15 órától szállítják vissza a gyermekeket.

Az első héten 129 résztveveő volt Paksról és környező településekről. A programpalettán volt többek között kézműves program, gyermekjóga, arcfestés, kutyás rendőrségi bemutató, és minden turnusban van kirándulás, Székesfehérvárra, Kecskemétre vagy Lengyelbe viszik el a táborozókat. A heteket a tervezet szerint strandnappal zárják sportágválasztóval, illetve habpartival. – Az iskolai kötöttség után mindenképpen szerettünk volna szabadprogramokat biztosítani a gyerekeknek, ezért fakultatívak a különböző programelemek. A tábor összességében igazán tartalmas kikapcsolódást nyújt – mondta Balogh Bianka táborvezető.

Borbás László, a Paksi Kistérségi Szociális Központ vezetője felhívja a szülők figyelmét arra, hogy ha mégsem igénylik a tábort, mindenképpen jelezzék az intézmény felé. Amennyiben ezt elmulasztják, elveszik egy másik gyermektől a lehetőséget, hogy hasznosan és tartalmasan töltse a nyári szünidő egy részét. Az intézményt az [email protected] e-mail címen vagy a +36 75 511 480 telefonszámon tudják értesíteni.

AktuálisPaks Kistérségi Szociális Központnyár gyerekekgyerektáborErzsébet-táborTolna megye