2024.04.23, Kedd
Megnövekedett az igény Újdombóváron az építési telkek iránt
MTI Fotó: Nagy Lajos - illusztráció

Megnövekedett az igény Újdombóváron az építési telkek iránt

dombovar.hu

2019.07.19. 21:00

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat. Az ezzel kapcsolatos tervekről tartott tájékoztatót július 10-én Szabó Loránd polgármester az ingatlanaik egy részét eladni és azokat megvásárolni szándékozóknak.

Hirdetés

- Az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az említett településrészen az igény az építési telkek iránt - mondta tájékoztatójában a város vezetője. - A környező falvakból és város már területeiről sokan akarnak Újdombóvárra családi házba költözni. Több évtizeddel ezelőtt kezdték el a szomszédos utcák közötti nagyméretű kertjeik egy részét eladni az ingatlan-tulajdonosok, így számos új utca nyílt a területen. Az önkormányzat segíteni szeretné a továbbiakban is ezt a helyi ingatlanpiacot megpezsdítő folyamatot, ezért rendeztük ezt a fórumot.
Az utcák megnyitásához a telkek eladóinak, vagy vevőinek el kell ajándékozniuk a város önkormányzata számára a területük egy részét, hogy azon utat és járdát, valamint csapadékvíz-elvezető árkot lehessen kialakítani, illetve a közműveknek is helyet kell biztosítani. Az ezekről a tervekről szóló tájékoztatóra sokan voltak kíváncsiak.

AktuálisÚjdombóvárTolna megyeépítési telek