2024.04.26, Péntek
Dombóvári civil szervezet foltozta be a Böhm híd kátyúit
dombovar.hu

Dombóvári civil szervezet foltozta be a Böhm híd kátyúit

dombovar.hu

2019.07.02. 12:30

A Mágocs és Dombóvár közötti úton a Kapos-folyó felett átívelő Böhm Ferenc-híd kátyúinak javítását hiába kérte többször is Szabó Loránd polgármester a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságától, az nem végezte el a munkát. Ezért a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület „vette kezébe” az ügyet.

Hirdetés

Frissítés:

Lapunk a Magyar Közút Zrt.-től a következő tájékoztatást kapta a hírt illetően:

"A Dombóvár és Mágocs közötti úton található Kapos-híd nem tartozik az állam és így társaságunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe. A 65159-es jelű bekötőút a 0313 helyrajzi számú területtel esik egybe, ez a pont a hídtól Mágocs irányába található. Tehát ettől a ponttól a Dombóvár, IX. utcai csatlakozásig tartó szakasz a rajta található Kapos-híddal együtt a helyi úthálózat része (a Hídadattár adatai szerint is), vagyis az önkormányzat hatáskörébe tartozik azon minden üzemeltetési és karbantartási, esetleg felújítási munka elvégzése.

A híddal kapcsolatosan ezért korábban sem végeztünk, végezhettünk beavatkozásokat. A település korábbi polgármesterével való régebbi levelezéseinkben is az szerepel, hogy a kérdéses szakasz nem tartozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez (illetve jogelődjeihez). Tehát a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület valójában nem társaságunk, hanem az önkormányzat helyett végezte el a szükséges javítási munkákat."

 

***

 

A civil szervezet elnöke, Tóth Gyula levelet küldött az állami közúthálózat területileg illetékes kezelőjének a vezetőjéhez, melyben az jelezte, hogy a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület vállalja magára a burkolatjavítás költségeit és tagjai egy helyi vállalkozás dolgozóival közösen végzik a munkát.
A lyukak kivágását és tisztítását önkéntesek végezték szakember felügyeletével június 26-án, egy nappal később pedig az aszfaltozás is elkészült, amit az említett cégtől rendelt meg saját költségére a társadalmi szervezet.
- A város önkormányzatának sem tulajdonosi, sem fenntartási kötelezettsége nincs a Böhm Ferenc-híddal kapcsolatban, de meguntuk azt a tesze-toszaságot, amit az állam és annak végrehajtója a helyreállítási kérelmünk kapcsán produkált - mondta Szabó Loránd polgármester. - Arra buzdítom azokat a sofőröket, akiknek valamilyen káruk keletkezett járművükben az említett műtárgy hosszú időn keresztül kijavítatlan kátyúi miatt, hogy forduljanak igényükkel a bírósághoz.


 

AktuálisKapos-folyóDombóvárTolna megyeBöhm Ferenc-híd kátyúzás