2023.05.28, Vasárnap
A legerősebb tűzoltók versenyén is remekeltek a Tolna megyei tűzoltók
tolna.katasztrofavedelem.hu - Fotós: Balogh Eszter (Vas MKI) Szőke Péter (BM OKF)

A legerősebb tűzoltók versenyén is remekeltek a Tolna megyei tűzoltók

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.07.03. 08:00

Az elmúlt hétvégén immár második alkalommal adott otthon Vas megye a TFA HUNGARY-Bük, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenynek. Az idén öt ország csaknem százhatvan versenyzője mérte össze kitartását és sporttudását. A kétnapos megméretésre az ország minden részéről érkeztek tűzoltók, de a küzdelemben részt vettek lengyel, román, szlovák, cseh és német versenyzők is. Tolna megyét heten képviselték.

Hirdetés

Az első és a második versenynap izzasztó feladatait a legtöbb versenyző sikeresen leküzdötte és teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkéntesek, vagy létesítményiek. Ha sikerült végrehajtani a feladatot, már „csak” egy dolog maradt hátra: végérvényesen leállítani az időmérést. Volt, aki mosolygott, mások arca azonban már eltorzult a fáradtságtól, amikor a megváltást jelentő időmérőhöz értek.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálatának előadója, Rácz Andrea ismét felállhatott a dobogóra, kategóriájában a harmadik helyezést érte el. A férfi I-es kategóriában Nagy Kornél 6., Pataki Szilveszter 8., Kovács János Bence 23., Csire József pedig 32. lett. A férfi II-es kategóriában Szuprics Ferenc a 15., míg Govnik Imre a 31. helyen futott be.

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

A csapat tagjai:

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: Rácz Andrea

Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság: Govnik Imre, Nagy Kornél, Pataki Szilveszter

Paksi HTP: Csire József, Kovács János Bence, Szuprics Ferenc

 

Galéria

Aktuálislegerősebb tűzoltók versenyeTolna megye