2023.02.01, Szerda
Újabb szakaszához ért Bonyhád csapadékvizes pályázatának megvalósítása
bonyhad.hu

Újabb szakaszához ért Bonyhád csapadékvizes pályázatának megvalósítása

bonyhad.hu

2019.06.27. 20:00

Újabb szakaszához ért a csapadékvíz-fejlesztési pályázat kivitelezése, amely a Perczel Mór utca és a dr. Kolta László utca csomópontját érinti.

Hirdetés

– Az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a már lezárult Perczel utca felújítása és a jelenlegi kivitelezés párhuzamosan készüljön el, azonban a tervezési, engedélyeztetési, szerződéskötési folyamat sajnos felülírta a szándékot, ezért a két projekt különböző ütemezéssel valósul meg – összegezte a témában tartott keddi sajtótájékoztatón Kozma Anikó. A Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal műszaki osztályvezetője kifejtette, a csapadékvíz-fejlesztési projekt a már elkészült Perczel utcát is érinti, a beruházás során az is munkaterületté válik, ezért június 26-tól, három ütemben útlezárások, forgalomkorlátozások lépnek életbe.

A Perczel utca ezen szakaszán félpályás útlezárás lesz, a forgalom felváltva halad. A dr. Kolta László utcába a Perczel utcából tilos lesz behajtani. A dr. Kolta László utca a Jókai utca, és Perczel kerti útcsatlakozástól zsákutcává válik, oda csak a célforgalom hajthat be. Az útfelbontás a közműfeltárások miatt szükséges, a zúzottköves helyreállítást követően a kivitelezés következő üteméig lehet közlekedni a csomópontban, fokozott figyelemmel.

A következő építési ütem július 15-26 között lesz, amikor a Perczel utcában beépíti a kivitelező Szekszárd-Paksi Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. a csapadékvíz elvezető rendszert, ekkor szintén forgalomkorlátozás lép életbe, amelynek forgalomtechnikai tervét előtte ismertetni fogjuk. A harmadik ütemben, július 27-30 között megtörténik a helyreállítás, az utak aszfaltozása a kivitelezés során minden felbontott útszakaszon. Kozma Anikó fokozott figyelmet és türelmet kért az arra közlekedőktől.

AktuálisBonyhádTolna megyecsapadékvíz-elvezetés