2024.04.25, Csütörtök
A mai kor elvárásainak megfelelő konyhát kapott a tolnai Wosinsky iskola

A mai kor elvárásainak megfelelő konyhát kapott a tolnai Wosinsky iskola

tolna.hu

2019.05.22. 09:20

Régi tartozása volt a városnak az iskola ebédlőjének korszerűsítése – mondta Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere azon az ünnepségen, amelyen a Wosinsky iskola Bartók utcai épületének étkezőjét és melegítőkonyháját avatták fel.

Hirdetés

A városvezető emlékeztetett rá, hogy bár az iskolák fenntartása és működtetése immár állami feladat, a közétkeztetést az önkormányzatnak kell biztosítania. Annak szakmai, tartalmi részéért a közétkezetést végző cég felel, a városnak pedig lehetővé kell tenni, hogy mindez kulturált környezetben történhessen.

A Bartók utcai iskolaépületet – további négy iskolai ingatlannal együtt – nemrégiben pályázati forrásból újították fel. Az ebédlő és a melegítőkonyha – a mai elvárásoknak és előírásoknak megfelelő – átalakítását, bővítését, fejlesztését saját erőből, mintegy 19 millió forintból valósította meg a város. A polgármester minden közreműködőnek megköszönte a munkáját, a gyerekeknek pedig többek között azt kívánta, hogy finomakat egyenek.

Az ebédlőátadáson a város és az iskola vezetői mellett jelen voltak a Szekszárdi Tankerületi Központ képviselői, az átalakítás kivitelezője és a közétkeztető cég vezetője is.

Az avatáson az iskola diákjai közül Széles Tamás (szaxofon), Kulcsár Rebeka (vers) működött közre. Az 5. B. osztály pedig a Menza dalt adta elő, amelyben kritikus éllel fogalmaztak a szigorú táplálkozás-egészségügyi előírásoknak megfelelő menzai ételekről is. Ugyanakkor az is valószínű, hogy kulturált környezetben még a finomfőzelék is jobban esik.

Galéria

AktuálisközétkeztetésTolnaWosinsky Mór Általános IskolaebédfelújításTolna megye