2024.04.19, Péntek
Vigyázzunk a Duna-partra!
tolna.hu

Vigyázzunk a Duna-partra!

tolna.hu

2019.04.14. 08:00

Hatalmas népszerűségnek örvend a lakosság körében a több, mint negyedmilliárd forintból létrehozott Alta Ripa Szabadidőpark a Duna-parton. Hogy ez hosszú távon is így maradhasson, fontos, hogy a partra érkezők betartsanak bizonyos szabályokat.

Hirdetés

A beruházás során kialakított esztétikus épített és természetes környezet megóvása érdekében magától értetődően szükség van a park igénybevételével kapcsolatos alapvető szabályokra, amelyek betartása azonban nem jelent érdemi korlátozást a szabadidő gondtalan eltöltésében.

Az egyik legfontosabb rendelkezés, hogy gépjárművel nem szabad behajtani a szabadidőpark területére. Az ott lakók kivételével a Magaspart utca mindkét ágában tilos autóval közlekedni, amit a rendőrség ellenőrizni fog. Az Alta Ripa Szabadidőparkba gépkocsival érkezők a volt Popey mögötti területen parkolhatnak autójukkal.

A Duna-part természetesen továbbra is nyitott, bárki által, bármikor látogatható. 27 darab szemetes edény van a területen, a környezet tisztasága csak az ott levők odafigyelésén múlik. A Duna-parton térfigyelő kamerákat is elhelyeztek.

Négy nagyméretű tájékoztató táblán olvashatók az eszközök használatára vonatkozó szabályok is. A játszótérre nem szabad kutyát bevinni, dohányozni, alkoholt fogyasztani és kerékpározni. Ez a szabadidőpark többi területére nem vonatkozik.
A mosdók jelenleg naponta délelőtt 10-től 18 óráig vannak nyitva. Ivóvíz vételi lehetőség is van a területen.
Nagyobb létszámú rendezvények esetén továbbra is területfoglalási engedélyt kell kérni az önkormányzattól. Horgászni változatlanul lehet a Duna-part ezen részén is, az országos és a helyi horgászrend alapján.

Ebben a hónapban kinyit a Duna-parti büfé is, amely hétvégenként fogadja a vendégeket.

AktuálisTolnaDuna-partAlta Ripa Szabadidőpark