2024.02.24, Szombat
Tolna megyei diákok jelentkezzetek! - ifjúsági versenyt hirdetett a katasztrófavédelem
katasztrofavedelem.hu - illusztráció

Tolna megyei diákok jelentkezzetek! - ifjúsági versenyt hirdetett a katasztrófavédelem

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.02.13. 17:00

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt.

Hirdetés

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat.

A verseny fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Polgárőr Szövetség, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt és egyéb szakmai szervezetek együttműködésével megvalósuló versenyre két korcsoportban, négyfős csapatokban nevezhetnek a diákok, akik a helyi megmérettetést követően területi szinteken, majd a legeredményesebbek az országos döntőben állhatnak rajthoz.
 
Jelentkezni a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megyei tagszervezeteinél és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságoknál, jelentkezési lap kitöltésével lehet.

AktuálisTolna megyeKatasztrófavédelemifjúsági verseny