2024.07.14, Vasárnap
Elkezdődik két paksi óvoda udvarának teljes körű felújítása
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök - A Vörösmarty utcai székhelyóvoda udvara.

Elkezdődik két paksi óvoda udvarának teljes körű felújítása

telepaks.net

2019.02.16. 21:00

Aláírták a Paksi Napsugár Óvoda Vörösmarty utcai székhelyóvodája és Munkácsy utcai tagóvodája udvarának felújításáról szóló kivitelezési szerződést, amelyet Szabó Péter polgármester és Siklósi Zoltán, a munkálatokat végző ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője látták el kézjegyükkel.

Szabó Péter, Paks polgármestere arról tájékoztatott, hogy a beruházás keretében mindkét óvodában teljes körűen felújítják az udvart, a rekonstrukciók két forrásból valósulnak meg, egyrészt a játszóudvarok felújítására sikeres pályázott Paks Város Önkormányzata a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz (JETA), másrészt a város saját erőt is biztosít a költségvetésből. A Vörösmarty utcai székhelyóvoda esetében nettó közel ötvenmillió forint, a Munkácsy utcai tagóvoda esetében pedig közel nettó hatvanhárom millió forint értékű beruházásról van szó. Mindkét esetben 2019. június 3. a kivitelezés befejezésének határideje.

Siklósi Zoltán, a ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője azt mondta a szerződéskötésen, hogy a munkálatok során megoldják a csapadékvíz elvezetését, megújulnak a burkolatok, a korszerűtlen játékokat jó minőségű, tartós, az EU-szabványnak megfelelő újakra cserélik amelyek alá öntött gumiból készült ütőfelület kerül. Siklósi Zoltán arról is tájékoztatott, hogy amint az időjárás engedi nekilátnak a munkálatoknak, amit várhatóan a Vörösmarty utcai intézményben kezdenek a vízelvezetéssel, ehhez ugyanis már minden szükséges anyagot beszereztek.

AktuálisTolna megyeóvodaPaksfelújításudvarZO-BAU Építőipari Kft.