2024.06.23, Vasárnap
Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök - Szabó Péter, Paks polgármestere és Tamás István, a T-BUILD Kft. ügyvezetője az ünnepélyes szerződés-aláíráson.

Aláírták a paksi polgármesteri hivatal energetikai felújításáról szóló szerződést

telepaks.net

2019.02.10. 20:00

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, elkezdődik a városháza energetikai felújítása. A beruházás 284 millió forintból augusztus végére fejeződik be.

A nyolcvanas évek elején adták át a paksi polgármesteri hivatal épületét, amelyen azóta nem végeztek nagyobb felújítást, állaga leromlott, nem felel meg a mai kor követelményeinek. A városháza energetikai célú rekonstrukciójára ezért még 2016-ban pályázott az önkormányzat és 209 millió forint támogatási forrást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP). Azóta több alkalommal módosították a terveket, a végleges műszaki-szakmai tartalom elfogadását követően a beruházás értéke 284 millió forintra módosult, a hiányzó összeget saját költségvetéséből biztosítja a város.

A végleges kiviteli terv az épület energetikai felújításáról szól. A kivitelezéssel megbízott T-BUILD Építőipari és Kereskedelmi Kft. szakemberei kicserélik a külső nyílászárókat, homlokzat- és tetőszigetelés készül, termosztatikus szelepeket szerelnek fel a radiátorokra, valamint plusz napelemeket is elhelyeznek az épületen, mely körül a járda is megújul.

– Nagy öröm ez számomra, hiszen két évtizedes adósságot törlesztünk városunk polgárai felé. A beruházás augusztus végén fejeződik be, amikor egy olyan városházát avatunk majd fel, mely méltó egy húszezres lakosú városhoz, méltó Pakshoz – hangsúlyozta a szerződés aláírásakor Szabó Péter. A polgármester úgy tájékoztatott, hogy a felújítás ideje alatt az ügyfélfogadás változatlanul működik majd. Tamás István, a T-BUILD Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy amint az időjárás engedi, azonnal elkezdik a kivitelezést.

AktuálisTolna megyePaksfelújításPaksi Polgármesteri HivatalT-BUILD Építőipari és Kereskedelmi Kft.