2024.03.28, Csütörtök
A szekszárdi Balassa János Kórház osztályain is érvénybe lépett a látogatási tilalom
MTI Fotó - illusztráció

A szekszárdi Balassa János Kórház osztályain is érvénybe lépett a látogatási tilalom

MTI

2019.01.24. 21:00

Sok vidéki és fővárosi kórházban rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt - közölték az érintett intézmények.

Hirdetés

Részleges látogatási tilalom lépett életbe csütörtöktől a nagykanizsai kórházban, péntektől pedig ugyancsak részleges látogatási tilalom lesz érvényben a zalaegerszegi kórházban - tájékoztatta a két egészségügyi intézmény az MTI-t.

A Kanizsai Dorottya Kórház közleménye szerint az influenzás megbetegedések halmozódása miatt a krónikus belgyógyászati, a csecsemő- és gyermekgyógyászati, az intenzív terápiás, az újszülött-, a fül-, orr-, gégegyógyászati, az egynapos szemészeti, a traumatológiai, a szülészet-nőgyógyászati, az általános sebészeti és az urológiai osztályon rendelt el az intézmény vezetése ideiglenes látogatási tilalmat a betegek védelméért.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház arról adott tájékoztatást, hogy ugyancsak az influenzás megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől a II. belgyógyászati osztályon lép életbe részleges látogatási tilalom Zalaegerszegen.

A szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház valamennyi osztályára határozatlan ideig látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől - közölte az intézmény az MTI-vel. Az előjegyzett betegeket arra kérik, hogy influenzás tünetek esetén igényeljenek új időpontot az ellátásra.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ elnöke a fekvőbetegellátó osztályokon teljes körű látogatási tilalmat vezetett be, szintén csütörtöktől.

Az egri Markhot Ferenc-kórház minden fekvőbetegosztályán péntektől visszavonásig tilos a látogatás, mivel Heves megyében is nőtt az influenzás betegek száma.

Vidéken a teljes látogatási tilalom érinti továbbá egyebek mellett a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjának valamennyi fekvőbetegosztályát, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház minden osztályát, a Fejér Megyei oktatókórházat, valamint a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházat.

Részleges látogatási tilalmat vezettek be a többi között a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, a Bács-Kiskun megyei, kalocsai Szent Kereszt Kórházban, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kátai Gábor Kórházban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jósa András Oktatókórházban, továbbá a soproni gyógyközpontban.

Szintén részlegesen korlátozták a betegek felkeresését a Pest megyei Flór Ferenc Kórházban és a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban.

Már szerdától teljes látogatási tilalmat rendeltek el Budapesten a II. számú belgyógyászati és részlegeset a II. számú gyermekgyógyászati klinikán, így a Semmelweis Egyetem nyolc klinikáját érinti korlátozás.

A közleményben azt írták, hogy a páciensek védelmét szolgálják az intézkedések, mert a krónikus betegségben szenvedők, közülük különösen a gyermekek és az idősek immunrendszere gyengébb, az influenza következtében az alapbetegségük tünetei súlyosbodhatnak, és könnyebben alakulhatnak ki náluk a vírus okozta szövődmények is.

Az egyetem intézményei közül az elmúlt napokban látogatási tilalmat rendeltek el a pulmonológiai klinikán, a transzplantációs és sebészeti klinika, valamint az onkológiai központ valamennyi fekvőbetegosztályán, az I. számú belgyógyászati klinika hematológiai és nefrológiai, továbbá a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzívrészlegein.

Korlátozták a beteglátogatást az I. számú gyermekgyógyászati klinikán, az intenzív- és neonatális-intenzívosztályokon a betegeket csak a szülők látogathatják. Szerdától a II. számú gyermekgyógyászati klinikán is csupán a szülők tartózkodhatnak a gyermekek mellett - jegyezték meg.

Teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein, valamint a Heim Pál-gyermekkórházban.

Részlegesen látogatható továbbá a fővárosban egyebek mellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a Szent János Kórház.

AktuálisTolna megyeSzekszárdlátogatási tilalomBalassa János Kórház