2024.07.23, Kedd
Kiváló teljesítményt nyújtott 2018-ban a Szekszárdi Sportközpont úszó szakosztálya
szekszardisport.hu

Kiváló teljesítményt nyújtott 2018-ban a Szekszárdi Sportközpont úszó szakosztálya

szekszardisport.hu

2019.01.22. 16:00

Az úszó szakosztály 62 igazolt sportolóval és 95 úszásoktatásra járó gyermekkel működött az elmúlt évben. A foglalkozásokat három edzővel és három úszásoktatóval tartottuk meg.

Az egész évet tekintve összesen 22 versenyen vettek részt úszóink, melyből kettő országos bajnokság, egy vidékbajnokság és egy külföldi meghívásos verseny volt. Kiváló munkát végeztek a gyermekek és trénereik is, amit az is bizonyít, hogy összesen 38 aranyjelvényes minősítést szereztek. Az országos ranglistán több versenyzőnknek is sikerült a legjobb 10 közé kerülni, közülük is kiemelendő Hild Zsanett, Horváth Luca és Liszkai Péter, akik a régiós válogatott tagjai lettek.

Eredményeiért Hild ZsanettSzekszárd Büszkesége” címet vehette át, Horváth Leventét pedig úszó és tanulmányi teljesítményéért Tolna város „Jó tanuló, Jó sportoló” díjával jutalmazták.

A szakosztály 2019-es céljai között szerepel a versenyzők és az úszásoktatásban résztvevők létszámának növelése és legalább 10 úszó indítása országos bajnokságon. Paszler József vezetőedző ezen felül fontosnak tartja, hogy minden új tanítványuk megismerkedjen az uszodai higiénia és viselkedés szabályaival és hogy megtanulják összehangolni a tanulást és a versenysportot. Ezen felül célja, hogy fegyelmezett, sportszerű és a monotóniát jól tűrő versenyzőket neveljenek.

AktuálisTolna megyeúszóSzekszárdi Sportközpontúszásoktatás