2024.04.24, Szerda

Kutyafuttató épül akadálypályával Pakson

telepaks.net

2018.12.04. 10:00

Szlalompálya, libikóka, asztal, palló és alagút. Egy a közös a felsorolt dolgokban, mindegyik elemből lesz egy-egy a paksi kutyafuttatóban.

Hirdetés

A Kurcsatov utca mögött épülnek majd fel az akadályok. A futtatónak két része lesz, az egyik 651 a másik pedig 279 négyzetméter. Fillér Gergő, a Paksi Polgármesteri Hivatal beruházási csoportjának vezetője elmondta, ezért így alakítják ki a pályát, hogy a különböző vérmérsékletű kutyák elkülöníthetők legyenek, nehogy esetleg összeverekedjenek.

A kutyafuttatót kerítés veszi majd körbe, lesznek új padok és szemetesek, illetve hat taktikai akadályelem.

Az egész területet úgy alakítják át, hogy a zöldövezet épségben maradjon. Az úgynevezett kutyatoaletteknél zacskókat is kihelyeznek az ürülék összeszedéséhez.

A kivitelező tegnap (12.03.) vette át a munkaterületet. A TÉM-BAU KFT. ügyvezetője Mukli Zsolt elmondta, hogy a kerítéselemek, a tréningakadályok, a padok és a hulladékgyűjtők elkészítésére három hetet kértek a gyártók. A kivitelezés határideje január 22., ha az időjárás engedi, január 7-től eddig az időpontig be tudják fejezni az építést.

A kutyafuttató lakossági igényre – a körzet képviselője, Bana János közbenjárására – épül. A beruházás bruttó 7 millió forintba kerül, amit 100 százalékban az önkormányzat biztosít.

AktuálisTolna megyePaksKutyafuttató akadálypálya