2024.03.28, Csütörtök
Jelentős támogatáshoz jutottak idén az önkéntes egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok
tolna.katasztrofavedelem.hu

Jelentős támogatáshoz jutottak idén az önkéntes egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok

tolna.katasztrofavedelem.hu

2018.12.11. 14:33

A szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltólaktanyájában vette át tizennyolc önkéntes tűzoltó egyesület képviselője azokat az új eszközöket, amiket a 2018. évi pályázaton nyertek el.

Hirdetés

A pályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség írta ki az önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltási, műszaki mentési, ifjúságnevelési és hagyományőrző tevékenységéhez kapcsolódó technikai ellátás javításának, az üzemeltetési költségek, valamint az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására.

A rendezvény egyperces csenddel és főhajtással vette kezdetét Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tiszteletbeli elnöke emlékére. 

A rendezvényen dr. Horváth Kálmán, Tolna megye kormánymegbízottja köszöntötte a megjelenteket és elismerően beszélt az önkéntesek áldozatos munkájáról. A kormánymegbízott elmondta, hogy 2018-ban tizennyolc Tolna megyei egyesület pályázott és több mint tizenöt millió forint összegben nyertek a működésükhöz szükséges támogatást, mely közvetve a megye közbiztonságához járul hozzá, hiszen az egyesületek Tolna megye lakossága biztonsága érdekében végzik áldozatos munkájukat.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató méltatta az önkéntes tűzoltók tevékenységét. Dr. Balázs Gábor elmondta, hogy az idei évben közel ezernégyszáz tűzoltói beavatkozásra került sor Tolna megyében, ebből több mint százötven alkalommal, vagyis a beavatkozások több mint tíz százalékában a húsz Tolna megyei egyesület valamelyike avatkozott be. Az igazgató szerint a pályázat azért is fontos, mert ahhoz, hogy az egyesületek a lehető legmagasabb színvonalon tudják ellátni önként vállalt tevékenységüket, a lelkes, elszánt és jól felkészült tagoknak jól működő eszközökre is szükségük van, melyhez a központi költségvetés évről évre egyre növekvő keretet biztosít. A tűzoltó egyesületek mellett az önkéntes mentőszervezetek is pályázhatnak, az idei évben több mint 1,8 millió forint összegben nyertek támogatás. Az igazgató megköszönte az önkéntesek áldozatos, a közösség érdekében elvégzett munkáját és mindenkinek kellemes ünnepeket, a jövő évre pedig minél kevesebb beavatkozást kívánt.

Az önkormányzati tűzoltóságok támogatására külön forrás állt rendelkezésre. A három Tolna megyei önkormányzati tűzoltóság szintén több mint tizenöt millió forint összegű támogatást nyert el, melyből 8,5 milliót eszközökre, 3,1 milliót felújításra, 3,5 millió forintot pedig bérkiegészítésre fordíthatnak.

Galéria

AktuálisTolna megyetámogatástűzoltóságönkéntes