2024.04.20, Szombat

Tamási és Nagyszokoly önkormányzata elismerésben részesült

TMKH Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály

2018.11.09. 14:00

A Belügyminisztérium 2018-ban is elismerésben részesítette a közfoglalkoztatási programok végrehajtásában kiemelkedő szerepet betöltő közfoglalkoztatókat. 70 települési önkormányzat, két országos közfoglalkoztató és egy hosszabb idejű közfoglalkoztatási programot megvalósító civil szervezet kapott Start Plusz díjat a sikeres és példaértékű közfoglalkoztatási programjaik megvalósításáért. Az elismerések átadására 2018. november 6-án került sor a Belügyminisztérium színháztermében.

Hirdetés

Az átadó ünnepséget Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár nyitotta meg, majd dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár méltatta a közfoglalkoztatók munkáját. Az ünnepséget népdal bemutató és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Program zenekarának előadása színesítette.

Tolna megyéből két település, Tamási és Nagyszokoly önkormányzata részesült elismerésben.

Tamási város a kezdetektől aktív részt vállalt a közfoglalkoztatási programokban, annak valamennyi tevékenységi ágában érintett. A kertészeti, mezőgazdasági termelő tevékenység mellett az állattartást és az ahhoz kapcsolódó mezőgazdasági termelő tevékenységet is magas szintre fejlesztették. 2018-ban ötödik alkalommal közreműködtek a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Konferencia szervezésében és lebonyolításában.

Tamási polgármesterének, Porga Ferencnek célja, hogy a felhalmozott tapasztalat, tudás a jövőben is a település javát, fejlődését szolgálja és a közfoglalkoztatási programok keretében létrehozott értékek helyben maradjanak.

Nagyszokoly település programjaiban a mezőgazdasági jellegű közfoglalkoztatás keretében a termelő és feldolgozó tevékenység került előtérbe. A járásban egyedüli településként működtet tészta tésztakészítő üzemet, valamint foglalkozik savanyítással, tartósítással és állattartással. Utóbbi tevékenysége során a tésztaüzem alapanyaga érdekében történik a gazdálkodás. 2016. évben létrehozta a Szokolyi Sólyom Termelő, Feldolgozó és Értékesítő Szociális Szövetkezetet, így erősítve a piacra jutást és az önfenntartást.

A település polgármestere, Bors Bálint a termelés magasabb szintre emelését, a helyiek munkához jutását, a termelőkapacitások növelését és a megtermelt javak piacra jutásának elősegítését tartja szem előtt.

Az idei díjazottak 10 millió Ft támogatásban részesülnek a Belügyminisztériumtól, amit meglévő programjaik továbbfejlesztésére, tevékenységükhöz kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, illetve a közfoglalkoztatási programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordíthatnak.

AktuálisközfoglalkoztatáselismerésTamásinagyszokoly