2024.07.23, Kedd

Az esélyegyenlőség jegyében szervezett táncversenyt a paksi Csillagshow

telepaks.net

2018.11.30. 20:00

A versenyre száz produkciót neveztek az ország minden részéből, és külföldről is jelentkeztek csapatok

Egy szuper és rendkívül pörgős hétvégén vagyunk túl, vasárnap rendeztük ugyanis a XII. International Starlight Competitiont az esélyegyenlőség jegyében

– tájékoztatott dr. Czárné Nagy Ildikó, a paksi Csillag Show-tánc Egyesület vezetője, aki arról is beszámolt, hogy rengeteg újdonsággal készültek, teljesen átalakították a verseny dizájnját: egyedi érmek, kupák és háttér készült az eseményre.

Kétszeresen is izgulhattunk, hiszen a verseny színvonalas megrendezése mellett, mi is bizonyítani akartunk a szakmai zsűri előtt. Szerencsére sikerült, hiszen az alábbi eredményeink születtek: Schalli Emilia ezüst minősítés, Kardos Hanna arany minősítés, mini csoportos street dance arany minősítés, Süveges Réka – Fillér Martin duó arany minősítés, junior csoportos street dance show arany minősítés, junior csoportos show dance ezüst minősítés, junior csoportos lyrical dance arany minősítés, junior csoportos The Hungers című koreográfia arany minősítés.

Az egyesület vezetője arról is beszámolt, hogy a korábbi években is közkedvelt rendezvényük, a Csillagfény Parádé joggal hívta fel az emberek, a helyi és az országos média figyelmét, hiszen a fő hangsúlyt az esélyegyenlőségre helyezték.

Az eddigi alkalmaikon a versenyzők között mozgássérült emberek is jelen voltak. Programjuk az emberi jogokra való odafigyelésre hívta és továbbra is szeretné felhívni a figyelmet. Az egyesület fontos feladatának tekinti a fogyatékossággal élő és az önálló élethez segítséget nem igénylő emberek közötti kapcsolatteremtés lehetőségét és a közvélemény nyílt formálását, az ezzel kapcsolatos kampányt. Az országban ezen a területen még mindig egyedülálló rendezvény nagyon meghatározó szerepet tölt be, mind jobban elterjed ez a szemlélet.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon az egészséges és a sérült emberek számára a közös életre, a nagyobb odafigyelésre. A véleményformáló rendezvény az embereket célozza kortól és nemtől függetlenül a tolerancia, az elfogadás korai szocializációjának elősegítése érdekében, és a társadalom figyelmét szeretné ébren tartani, összegzett dr. Czárné Nagy Ildikó. Kiemelte, hogy továbbra is szeretnék a tánc területén is erősíteni a magyarság összetartozását, a magyar amatőr táncéletet felpezsdíteni, a különböző művészeti csoportokat, egyéni alkotókat megismerni, tapasztalatot cserélni. Szeretnék bevonni a külföldön élő magyar tánccsoportokat is és ezzel is erősíteni az összetartozást. A fentieken túl, pedig fontos szempont az örömszerzés mind a közönségnek, mind pedig a résztvevőknek. Ezt sikerült megvalósítani, tette hozzá.

AktuálisTolna megyePaksesélyegyenlőség táncversenyCsillag Showtánc Egyesület